Klanovi u blogosferi – pogled iz moje avlije

amarilisonline

Mnogo volim da blogujem. Kad malo bolje razmislim, ja moram da blogujem.
Pročitah negde u nekim onostranim (mislim s one strane okeana) istraživanjima, da se kod korisnika neta, onih zavisnih (moj slučaj) stvaraju sasvim nove neuronske veze, koje naprosto teraju zavisnike da razmišljaju a samim tim i da se izražavaju u formi posta. A pošto spadam u onu vrstu (bez obzira na moje cvetići-sunašće-ptičice fazon) koja bi progovorila na du…., znate već, onda moram da progovorim na blogu, što zbog pomenutih neurona, što zbog činjenice da mi je pomenuti deo tela non-stop zauzet sedenjem pred komjuterom.

Elem, uletim ja tako s vremena na vreme u neku dikusiju, ničim izazvana (to je već poznato).
Tema
Klanovi u blogosferi i način promovisanja i banovanja pojedinaca
Ja u ulozi tete iz prošlog veka + svi blogeri su divni, teorija, koju konstantno zastupam – odmah sam se zgrozila, da li je to moguće, ma tako nešto ne postoji.

Izleteše neki argumenti u korist postojanja klanova.
Ono što je meni, u ovom trenutku, nejasno je šta se podrazumeva pod terminom, opisom, klan u blogosferi.
Da li je to ono, nas ima 10-20 i ja čitam tebe a ti mene, pa se komentarišemo, sa uživanjem i poštovanjem, naravno. Šta je tu loše, skuspismo se prema nekim afinitetima.
Ne, nije to.

Da li je to ono mi imamo domene a vi ste na B92 pa smo onda kao Zvezda i Partizan, mrzimo se do bola?
Ne, nije ni to.

Pa o čemu se radi, pitam se ja?
Ko sam ja pa da dobijem odgovor na to pitanje. Niti sam VIP(ah :-(), niti sam nešto preterano aktivna, nema me na twiteru a i deluje ponekad kao da se pravim blesava, samo deluje tako, majke mi.

Da nije to recimo ovako nešto (ovaj post tagujem kao fikciju, ili šala –mala, čisto da se zna):
Pošto sam ja starinska žena, držim do tradicije i običaja. A narod kaže – komšija je najbliži rod.
Tako dohvatim ja moju komšiku (rekoh ti lepo da ću da te linkujem) i mi osnujemo neku blog zajednicu u Jerkoviću. I mnogo nam dobro ide, alo bre Jerković je zakon, Njujork pa mi.
U to ime dobijemo mi mnoooogo novaca od tamo nekih onostranih, kao podršku za naš avlijanerski poduhvat i to počne da bude veoma popularna zajednica, linkujemo se samo tako.
Problem je samo što su i oni sa brda preko puta, iz Kumodraža skinuli foru, pa i ono to isto uradili i dobili novce pa sad bi i oni ….
Ali, neće moći! Sad ćemo da ih, onako na finjaka, miniramo gde god stignemo. Jerković rules!
Neee. Ne verujem.
Da ima takvih klanova, značilo bi da se tu neke prave, velike pare vrte u blosferi.
A nije sve u parama, zar ne.
Znači nije ni to.
Šta je onda, očito da teta Amarilis kao ni čika Koštunica, nije obaveštena.
amarilisonline
Ima tu još jedan problem.

SEO fore i fazoni
– podnaslov – SEO aktivisti

Tu se razumem kao Marica u onu stvar.
Šta je važno, šta određuje posećenost. Kolika je to posećenost najposećenijih blogera?
Ja definitivno ne znam, ali onako informativno me baš zanima. Odokativno, ne bih da budem nepristojana, možda mu to dođe kao intimno pitanje . A kolika Vam je, da izvinete, poseta?
Dobto, dobro, postoje neki alati i alatke, ali….
Da li je važnije da moj blog bude linkovan na posećenim blogovima (budibogsnama) ili da bude čitan. Šta uopšte znači čitan po algoritamskim ili nekim drugim formulama ili merilima?
Gledaše neki omladinci moji, SEO aktivisti, analitiku na abc-u i rekoše – ma vi, tičerka, ove godine idete preko 100.000 poseta ako u avgustu imate skoro 60.0000.
Ja tu rekoh :
Jeee! (da se ne uvrede a mislim se u sebi, šta cu ja sad sa tim i čemu mi taj podatak služi u životu i radu!!!!!???? Ustavri, eto stavila sam ga u post, pa valjda ima neku upotrebnu vrednost).
Zato sad idem da hvatam moju pomenutu komšiku da me linkuje, bar 5-6 puta, zlu ne trebalo.
A ja odoh da čitam neke sjajne ljude i divne postove. Danas mi je dan ulepšala Nada.

P.S. Banovanje pojedinaca ne mogu da komentarišem, tu mi tek ništa nije jasno, iako je bila tema pomenute diskusije, ništa nisam skontala.

P.P.S. Komšika da li si te mene linkovala? Ajde još jednom, ne bilo ti zapoveđeno 🙂

61 COMMENTS

  1. Pa postoje klanovi, postoji i ta “elita”, postoje i načini na koji oni opstaju u vrhu domaće internet scene… Ali postoji i priča o tome kako neko ko nije dobar s njima ne može da se probije, jer oni neće da ga puste – to su već budalaštine. Mislim, šta nas se oni tiču. 🙂 Pozdravljam svaki vid sprdnje s ovom temom 🙂

  2. Ko će sa mnom u klan, pa da organizujemo sportske igre na npr. Zaovinskom jezeru, čula sam da je divno… 😀

  3. Pa gde si Valentina, ulepšala si mi dan, baš sam te se uželela 🙂

    Valjda ću se i ja obavestiti o toj temi jednog dana, dovoljno za ozbiljan post, koji naravno neću napisati.
    Drago mi je da ti se dopala moja šala, mala 🙂

  4. Dzi, srećo, ljubi te tetka Amarilis, pametnu i kreativnu 🙂
    A mogu li ja sa tobom u klan, nisam baš sportski nastrojena u ovim godinama, ali mi se baš ide na Zaovinsko jezero.

  5. Neno dobrodošla!

    Ako čemo ozbiljno ne bih smela da kažem ništa, pošto stvarno ne znam.
    S druge strane a gde to u Srbiji u kojoj oblasti nema klanova.
    Dakle, nemam argumenata, pa je jedino što mi je ostalo – šala mala, nadam se da ću nekoga nasmejati.

  6. moje skromno blogoholičarsko iskustvo od nekih pet godina govori mi da sve što si napisala jeste baš tako: )
    koliko je to bitno nekome, ne vem! ali znam da meni nikada nije! užasavm se izakulisnih radnji, ali sam svesna da “stvarni” svet tako funkcioniše (velika sam devojka… pa taakoo: ))) te zašto ne bi i ovaj:)

    često se ježim od pročitanog i tvrdnje pojedinaca da im čitanost i komentari nisu važni, da pišu za svoju dušu… bla,bla,truć,truć… kad radiš za svoju dušu, onda se to čuva u kompu i…

    kako god! ja sam zavisnik, okoreli i neizlečivi blogoholik, volem da me čitaju, volim komentare, volim i da čitam druge i da makar mahnem, ako su mi ok… ali to okolo klanova… smešno mi je! ili jesi ili nisi LAV:)))

  7. Hi Bravarice,

    drago mi je da si saglasna sa ovim što sam napisala, mada moram priznati da sam fantazirala 🙂
    Lepo se osećam u drušvu blog-zavisnika a naravno, lepo mi je da čitam komentare.
    Samo ja nisam lav, vodolija sam 🙂
    Šalim se.

  8. Je l’ možeš i mene da ubaciš preko veze u neki klan? Ako ćete vi iz Jerkovića da dobijete neke pare, o’ma’ se selim u vašu avliju – zbog ideala. 🙂

  9. Miljo draga,

    Zasad mogu da vidim sa Dži da te ubacim u njen klan za sportske igre.
    A za pare ne znam. U toku su pregovori sa onostranim institucijama a i nešto se mislimo da se spojimo i sa ujedinjenim regionima, ništa bez Dinketa, Mlađa zna gde su pare.
    Javljam ti na vreme da organizuješ selidbu 🙂

  10. Kosikeeeee pa i ti vodolija kao ja, jeeeeeeeeeee!!!! Primicemo Milju u nas Jerkovica klan, treba nam jedan strelac da odrzi ravnotezu! 😀

  11. Zelenčice, potajno sam se nadala da ćeš da urgiraš za mene. Samo da vam obema kažem da su mi najbolja drugarica, najbolji drug i omiljeni kum vodolije, a i majka mi je bila vodolija, pa vi sad vidite. 🙂

  12. Mi smo tzv “Nesvrstani Klan”.

    Bez šale – ta priča je verovatno vrlo napeta u tzv IT-krugovima, tj. medju ljudima koji (bi trebalo da) žive od interneta. Mi im u najgorem slučaju dodjemo kao “glasačka mašina”, ili potencijalni “pacijenti”. Nemamo mnogo razloga da na to uopšte obraćamo pažnju, osim što taj šum ponekad pokvari neke dobre zajedničke ideje.

    U “realu” to politikanstvo pravi mnogo veću štetu – pa opet ništa!

  13. > postoji i ta “elita”, postoje i
    > načini na koji oni opstaju u vrhu
    > domaće internet scene
    Može li neko molim vas da mi nabroji elitne blogove i zašto misli da su oni takvi? Ovo mi je veoma bitno jer po prirodi svog posla moram da imam uvid u dešavanja u blogosferi.
    Posebno su mi bitne manje tehničke i marketinške a više društvene priče tipa ljudska i manjinska prava, zdravlje i održanje istog, tople ljudske priče. itd
    Unapred hvala.

  14. Znam ja toplu ljudsku pricu o devojci koja je postala “poznata” kada je kamera snimila da vodi ljubav na otvorenom. Zavrsava se tako sto domaci “internet profesionalci” registruju domen s njenim imenom da kapitalizuju search queries. Pretoplo, ha?

  15. Dobro se zna da postoje ti elitisti i zna se ko su oni. To su oni ljudi sto samo idu po svakojakim eventovima, okupljanima, tvitapovima, blogoopenima i ostalim gubljenima vremena. I da oni od toga profitiraju i to dobro. Placaju im se autorski clanci, placaju im se reklame koje stoje na njihovim blogovima od raznoraznih banaka i slicnih dobrostojecih organizacija. Dobijaju ekskluzivno pravo da prisustvuju nekim eventovima samo jer su vip uticajni i tako dalje. Sad su poceli da se druze sa biznismenima, politicarima. Ako jos nisu uskoro ce i njih poceti da muzu. Kako uci u taj elitni krug? Nikako, jer oni su elita, a ostali su mali prosecni bblogeri.

  16. primaš li nove članove u tvoj klan? misim, ja sam bivša komšika…nije mi do para, keve mi. da se družimo, brate sestro… 🙂

  17. Ne bih se slozio sa nekim konstatacijama i mislim da nema osnova za sledece:
    -ne postoje elitni niti blogeri niti tviterasi
    -vrlo lako se ulazi u svaki krug a oni postoje i stvaraju se na osnovu istih razmisljanja, vibracija i svega dodirljivog ili lepo napisanog.
    Prosto, meni niko ne brani da ostavim komentar na ovom blogu jer nikoga ne vredjam ni na kojoj osnovi, lepo se ponasam, imam misljenje koje drugi mozda zele da procitaju kao i autor bloga. Posle idem kod Zelene ili kod nekog drugog, komentarisem ili ne, ali svakim komentarom ostavljam jasnu naznaku da bi zeleo da me neko udostoji i prisustva i misljenja.
    Ako nam se stavovi poklope, bicu uvek rado vidjen, zar ne?
    Ako cepidlacim pa preteram i pocnem sa vredjanjem po bilo kojoj osnovi, prvo ce me autor bloga izbaciti ili banovati ili ce jednostavno istaviti svima kao dokaz da jesam budala i neko koga se treba kloniti.
    Mozda nekoga moj komentar povuce linkom do mog bloga i uzvrati citanjem i/ili komentarisanjem nekog mog posta. Sada vec stvaramo neki krug koji se vremenom menja jer postoje blogeri koji ce komentarisati samo ako se njihovi postovi komentarisu.
    Dugo blogujem i komentarisem kada ja to zelim, ali vremenom sam zakljucio da mi je predivno blogovati na nacin da citam, da se salim, da ponekad komentarisem i ono najbitnije: da se druzim sa svima vama divnim ljudima.
    I to mi niko nece uskratiti osim sto ce pojednici u nekom trenutkui imati prece stvari od bloga pa ce se izgubiti na kratko ili stalno , neki nece imati zeleje da se druze u svakodnevnom zivotu , neki nece namerno zeleti da komentrarisu i tako dalje i tako slicno.
    Kao krajnji zakljucak: blogujem za sebe, zbog sebe i zbog uzivanja. kada vidim da mi nije uzivanje, dovidjenja.
    Zasto bih morao da se druzim ili da citam nesto ili nekoga ko me opterecuje na bilo koji nacin.
    A onda su tu i drustvene mreze. Druzenje sa ljudima sa drustvenih mreza preklapa se sa vecinom koji bloguju.
    Niko nikome ne brani niti naredjuje da se druzi sa voim ili onim.
    Sve je stvar dobre volje, tajminga, novcanih i ostalih resursa, geografskog polozaja i slicnih detalja koji uticu na to da li ce neko doci na druzenje ili ne.
    Oni koji imaju vise mogucnosti to rade mnogo cesce a ovi drugi jok. Postoje ljudi koji nece da se druze ni za sta na svetu i jednostavno sede i piskaraju iza nicka, bloguju, hvale ili pljuju na sve zivo, pa i na sve one koji se super zezaju, ili imaju zajednockog interesa.
    Ajde sada o interesima malo…
    Kada sam otovorio moj blog, prvo sto sam napisoa je da ce on biti komercijalnog tipa i da cu pkusati preko njega da ostvarim neke meni bitne interese ( nije sve u novcu)…
    Sta to druge sprecava da ako im se svidja dodju i uzivaju zajedno sa mnom, ili ako ne, da ga nikad ne otvore. Naravno, stvar je izbora.
    Da li ce neko biti u “krugu” gde sam i ja, ili ce birati svoj krug (mnogo mi glupo ovo kategoirisanje, ili bilo kakvo drugo, ali ajde…), opet je stvar izbora svakog ponaosob.
    Zasto bi se neko opterecivao time sto ja zelim i radim na tome da moji postovi budu komercijalni?
    Sta je to sto njih sprecava da uzivaju u svojem blogovanju, pa gledaju nekog drugog?
    Namerno samo i iskljucivo sebe stavljam kao primer da se neko ne bi nasao prozvanim imenom 9iprezimenom jer je pisanje posta i komentarisanje bez imana i naziva blogera ili blogova apsolutno nekorektno ako se neko treba sam pronalaziti u njima.
    Ja sam se delom pronasao i zato i komentarisem.
    Znam sigurno da postoje blogeri koji uvek rado dodju kod mene na blog i koje apsolutno zabole za sve ono sto radim. Dolaze zato sto vole da dodju i uzivaju na njima znan nacin. Isto tako i ja. Idem cesto kod svih blogera i citam i uzivam u postovima i komentarima. Nekad i ne stignem.
    Neko se ljuti, neko ne.
    Onog trenutka kada mi blogovanje ne bide pricinjavalo zadovoljstvo, verujem da cu napustiti celu pricu ili ostaviti za one trenutke kada budem ponovo imao zelju za istim.
    Eto, blogujte i vi na slicna nacin. Ostavite prozivke i krugove, elite i kvazi elite, one koji imaju koristi i one koji nemaju.
    Svako moze ako zeli i hoce da bude deo bilo koje grupe, sve je vidljivo i svima je jasno upucen poziv. I na blogovima i na drustvenim mrezama.
    Jos nisam video da je neko nekome reko: neoj da dodjes na to okupoljnanje, neoj da komentarises kod tog i tog, neoj da se druzis sa njim ima velike zube i slicno…

    Stvar je izbora i sve je na nama.

    Izvinjavam se zbog gresaka u kucanju ili bilo kojih drugih.

    Nista nije merljivo niti toliko komercijalno koliko mi znace blogeri.
    Predivni ljudi!!! Volim vas, volim ih!!!

  18. @ Zelena, take smo ti mi komšinice iz Jerkovića. Milja ima da nam bude portparol, PR i tako to 🙂

    @ Miljo,
    Samo da ti kažem da mi je ćera strelac i mama strelac, da ne pričam oko mene. Znači to mu dođe kao sudbina

  19. @ Miodraže
    sad i ja kažem auuu, šta uradi ženo?
    Lepo pišem, šala mala a ispade i ozbiljno što mi nije bila namera. Sorry, žao mi je ako sam nekoga naljutila.

  20. E pa Miloje, milo mi je da se vidimo ovde.
    Mnogo ti je lep posao, ali ipak ako je potrebno da znaš šta ima u blogosgeri, pa kud ćeš lepše nego da čitaš blogove.
    Šačim se, javiće ti valjda neko nešto.

  21. @ Deda
    Nadam se da ćeš se vratiti da pročitaš odgovor
    Sad se jedem kao mladi mesec, ako sam tebe Deda negde uspela da povredim.
    Ovo je šala ali izgleda da nije mala. Čak je trebao da ide još jedna post – kao istina i samo istina, da objasnim šta je pisac hteo da kaže i da pojma nema šta se tu dešava, ako se dešava i sad ti da mi se nađeš prozvan ili da se naljutiš, poješću svoj kompjuter.
    Ovo nije bio post o blogerima ili bar nije trebao da bude, o blogerima uvek sve najlepše, tako je bilo do sada a i biće.
    Ne znam šta više da kažem nego još jednom izvini Deda, nešto drugo mi je bila namera, ali džaba mu beše.

  22. Draga Amaralis, naravno da cu se vratiti i sto puta.
    Nemas potrebe da se izvinjavas, nisam se naljutio. Jesam se nasao prozvanim (moja stvar) ali mi nije prvi put da mene prozivaju, pa reko da kazem i ja koju.
    Kakva god da ti je bila namera, meni se svidja da popricamo i na ovu temu. Malo sam smorio svojom pricom, ali je cesto ponavljam na raznim skupovima, od BlogOpena na dalje, preko mog bloga a i preko milion slicnih komentara.
    Zelim samo da se zna da sebe ne vidim ni medju VIP, ni medju elitnim niti medju najgorima, daleko bilo, blogerima.
    Niti mi neko moze zabraniti da se druzims a tobom ili tvojim komsijama, ili politicarima, raznim direktorima i inim na blogu ili drustvenim mrezama, pa samim tim i ja zelim svima da biraju sebi drustvo.
    Eto, verujem da sam dao kostruktivna doprinos celoj ovoj prici. Zadovoljstvo je moje.

    Ti si se nasalali, ali u svakoj sali ima istine,lol 😛
    Vidis kako se pronalazim/o ?
    A zamisli kako je onima koji su se pronasli a nece da komentarisu?
    Pa se vracaju svakih pet minuta da vide sledece komentare?
    Mukica je to draga moja Amaralis…

    Izbor je na nama!!! 😀

  23. U, ala se zakuvalo polemisanje. Ako ti ovo do sada nije članak sa najviše komentara, onda da se vratim u prvi osnovne. 🙂 To, to, to…
    Naime, ima sada već neko vreme da sam primetila da ima istaknutog naroda na netu, pa sam intenzivno počela da razmišljam (kome?) da postanem sledbenica. Računam, kad-tad, će se ufajdim i ja nešto. Međutim, prevelika je gužva, ne znam da li je uopšte moguće doći na red. Ako ima onih sa iskustvom, rado ću saslušati savete. 😉

    A sada jedan ozbiljan komentar:
    Za one koji imaju tri čiste u glavi, alarm vrišti, ljudi, prizovite se pameti. Blogosfera Srbije je jedna najobičnija palanačka sredina kao i zemlja u kojoj živimo. Doprinos tome daju sami učesnici. Dokle više prepucavanja i dokazivanja kome je duži? Ovo su opšta razmišljanja i nisu upućena nikome lično.

  24. Komsinice, Deda je devica, on sve analaizira i onda tako on to vidi..ali cu ti sapnem ok je on lik. Nemam pojma cime se bavi po blogu, ali devicise svuda 😛
    Dragana i ja smo se slucajno nasle komentarisuci na FB status nase druagrice Ive gde se nasao i Predrag Supurovic. Komentari su bili na temu klanova u blogosferi, banovanja na nekim blogovima i blogodtku kao u Pedjinom slucaju. Nas dve smo bile padnute s` Jerkovica Marsa u celoj toj diskusiji i stoga je nastao ovaj tekst.
    Ja samo da pojasnim komsinicu i horoskopski znak mi 🙂
    Miljo PR si! 😉
    P.S. Preko veze si primljena! 😀

  25. Hej Deda,

    nemaš pojma koliko mi je milo što si došao ponovo 🙂
    Da ti kažem nešto sasvim lično.
    Kako si se samo ti pronašo u ovom postu, koji nema vaze sa tobom. Zar nisi video da kada sam pisala o tebi, onda sam te i imenovala, sećaš se post – Deda, vrati se.
    Druga stvar, mnogo sam sad u dilemi da li da otvorim kategoriju alapača.com, jerbo mi se bar 10 postova javilo posle komentara raznih i diskusija a ne znam da li da talasam ili ne.
    Važna stvar, da kažem javno, mnogo sam ponosna na borsku blogersku zajednicu, pola mene je rodom iz tih krajeva, pa mi je mnogo milo, što ste tako aktivni i tako lepo blogujete. I ja bih sa Vama, ali pošto je samo pola mene odatle a i živim jel u Jerkoviću, ne vredi.
    Dakle ti jesi moj lični VIP a za ostale ne znam.
    Deda stvarno misliš da su se neki tu, u mom postu pronašli a ćute, ma ne verujem, što bi?
    Nije valjda ono, ja sam nebitna blogerka, pa je blam ili nešto drugo.
    Vidiš da ja i dalje ne kapiram mnogo toga, možda ipak nastavim da pišem na tu temu?

  26. @Zverko, draga

    Valjda neće da prostiš da mi padne blog od te silne posete.
    Koliko mi je sada bandwidth, valjda mi je veći, da prostiš, šta misliš?
    Kako ne znaš koga da slediš, pa Jerković klan, jesi videla, kako se samo fin narod prijavio a ti ništa. A baš nam fali moderator 🙂

    Ja sam da se počisti avlija i evo mi u Jerkoviću krećemo.

  27. @ zelena
    Znam ja da je deda lik, zato sam se i potresla i protresla. Devica kažeš, sad mi je jasnije.
    Sve si lepo objasnila, ali imamo mi još kečeva u rukavu, naročito kad organizujemo prvo otvoreno klanovsko okupljanje u Jerkoviću.
    Tema: Pogled na blogosferu sa Jerković pijace.
    Kad rekoh pijaca, odoh da potražim sponzore, podržaće nas ljudi za malo reklame, što da ne.

  28. Nasekira se ti nama bez-veze… Pa glavna lepota u blogovanju je što možeš da pišeš o čemu god hoćeš – POGOTOVO ako o tome pojma nemaš. Kad bi blogeri pisali samo ono za šta imaju “odobrenje sa vrha” – blogova nebi ni bilo.

    U stvari – ovo me podseti na jedan originalan način za ribolov koji sam video pre 100 godina u Makarskoj. Baci čiča veknu starog hleba u vodu, i sačeka malo. Ubrzo se skupi gomila cipola, sve vri od riba koje se guraju da gricnu malo. Onda matori potegne ciglu i – PLJAS!!! Posle samo sidje i pokupi ribu… Dakle, zezala se ti ili ne – postade i ti VIP!

    Ako ne veruješ – pogledaj današnju posetu…

  29. @Amarilis, sestro po klanu, spremna sam da me vrbuješ u tabor. A, ako li i padne sajt, u šta sumnjam, tu sam, da podržim, i moralno i deklarativno, ali i principijelno. Uvežbavam novogovor, ne zameri, što uzurpiram ovo mesto za komentare. A što se tiče ponude za mesto moderatora, sviđa mi se, no nema potrebe, volem onako direkt bez moderisanja, pa stoga sam više za administratora. Mi’sim, ako može. Nećeš da se pokaješ. Imam štofa. Rabim razne alate. I sa svima mogu, i na nivo i na nivou. 😉

    P. S. Uslikaj ti na kraju dana današnju posetu sa Print Screenom, da se vidi kolika ti je, mis’im, dužina i količina prosečne posećenosti i kako ono beše, ah, da – bounce rate. 🙂

  30. @ Miodraže

    Čitaš me kao knjigu. Ja se sva unela u temu o kojoj pojma nemam (ali mi se javlja) kad ono, zamuti se voda.

    He, he, tetka Amarilis VIP!

  31. @ Zverko
    pa valjda ćemo se ušemiti, klanski. Samo ti vežbaj, znam ja da si ti na nivou.
    A da se uslikam ja i poseta zajedno ili samo poseta?
    Nego pitala ja lepo – a kolika Vam je poseta, niko mi nije odgovorio.
    Otkud onda znam da li mi je velika ili mala. tj. da li je za slikanje?

  32. @Amarilis, eve me, vežbam, ne pravim pauzu, brigu ne berem.

    Pa, ako je onako kako treba da bude, onda da se uslikaš i ti pored posete, da znamo da si ti Ti i da je poseta Tvoja. 😀

    Pa meni eto juče na onaj članak o tome kako saznala da sam lezbejka bila komada 400. Inače, da prostiš, u proseku nešto mi je manja.

  33. Odlican tekst ja bi ako moze da se linkujemo 😀 jes da nisam u komsiluku ali ako me sreca posluzi mozda budem. 😀

  34. Stvarno si VIP!
    Nemoj mnogo da se sekiraš oko komentara i da li neko misli to što misliš da misli… svakom je široko polje i da misli i da radi i da čita i da komentariše šta god hoće.
    Uzgred, mnogo mi se sviđa društvo: zelena, emo_serpica, Retka Zverka, ti i ja; samo što bih za PR-a predložila Retku Zverku, a ja da se bakćem s fakturama (kad počnu da nas obasipaju novcem).

  35. @ Zverko

    Hvala ti na istoj, mnogo je lepa 🙂

    @ Miljo

    Malo se nasekiram, pa teraj dalje, znaš kako ide, zasvrbi na nekom drugom mestu, pa opet udri po tastaturi.

    Društvo je boli glava, moramo da organizujemo neki event 🙂
    Ti mu onda dođeš i kao blagajnica?

  36. @Miljo, hvala na predlogu. Društvo malo (za sada), ali valjano. Možem da budem glasnogovornica. Pa, zar već nisam?! 🙂
    Nego, ništa fakture i blagajne i ta legala. Nego, samo crni cash. Nismo valjda blesave da državi plaćamo poreze i da mažemo zadnjicu masnoj guski.

    @Amarilis, ako se već češeš tamo gde te svrbi, onda može i da te svrbi iz drugih razloga. Recimo, levi dlan. Znak da novac dolazi. Za eventualni event sam, kao što si predložila. Prigodno bi bilo i da sačinimo kakav performans. Možda neku multimedijalnu instalaciju? 😀

  37. zašto se vidi samo poslednji, Zverkin, komentar (uzgred, 51-vi, mašala!)? htela bih da pogledam predhodne komentare, koliko vidim: počela neka žuraja, a ja slepa…HELP, Amarilis 🙂

  38. @ Zverko

    dobar ti predlog, to za levi dlan, ali nešto to slabo ide kod mene, nešto me neće pare u životu, a i kažu da pare kvare ljude – ja sam dakle rešila da kroz život prođem neiskvarena.
    Društvo je boli glava, neki event da se smisli 🙂

    @ Emo, ako se vratiš, mislim da sam to sredila, pošto je ovde određen limit u broju komentara po postu a takvih problema nismo imali a jel te ne planiramo ni da ih imamo ubuduće 🙂

  39. Nije konkretno o klanovima.

    Naravno – dođem ovde i tu je onaj što nas sve mrzi jer idemo na tweetupove, i tu je onaj što mrzi samo Beograđane (jer su krivi što im je neki prapacan došao ovde, kao meni).

    Anonimusi, iskreno – za mene ne vredite ni aspru dok se ne potpišete imenom i prezimenom; objavite ovo što sam rekla gde god hoćete, štampajte letke, da prostite, ZABOLE ME. Smučile su mi se te gluposti.

  40. Uf, od toliko komentara, sad više ne znam ni šta sam hteo da kažem! Uglavnom, tema nije bauk, klanova ima. U kojoj meri se izražavaju i na koji način, to je već drugo. Neko nekoga poesećuje, anekog namerno ne, neko komentariše sve što mu je zanimljivo, neko ne, neko se trudi da linkuje, nekome ne pada na pamet…
    Ali, ko piše za zato što to voli, zato što mu znači, a ne iz interesa samo, onda mu to nije ni bitno. Ko hoće, dobro je došao, ko neće, srećan mu put!

Comments are closed.