Muzika za doček Srpske Nove godine

muzika za doček Srpske nove godine

Da li smo spremni, danas je taj dan, da li je važan ili ne. Verovatno ne. Ali, u prošlom postu sam Vam pričala o tome kako je nekada bilo, kako se dočekivala Nova godina u Beogradu u ta vremena. pisali smo o krofnama i šampanjcu.
Ko je do sada spremio krofne, super, ko nije opet dobro. Ali, da Vas pitam , da li ste za malo muzike?

Možete li bar za malo da ugasite televizor, isključite sve te uređaje, gadžete i da zaplovite, krenete nazad u vreme, kada je na ovim prostorima vladala neka druga atmosfera, štimung, kada se slušala i pevala drugačija muzika.

Da li je neko čuo za Mijata Mijatovica. On je bio jedna od najvećih zvezda na ovim prostorima. Imućniji Beograđani su to mogli sebi da dozvole, da plate onako debelo i odu u neku kafanu na glasu i dočekaju Novu godinu uz Mijatovu pesmu.

Oni, koji su ipak ostali kod kuće, a imali su gramofon, mogli su da “naviju” svoju omiljenu ploču, da zašušti romantika i čežnja davnih ljubavi. Recimo, Maribel.

Ko nije imao gramofon, imao je možda radio. Radio Beograd i ta divna muzika za slavlje.

Malo nezaobilaznog Gipsy štimunga za sva vremena.

Da ne preteram, to bi bilo to. Nadam se da ćete naći nešto za svoju dušu. Kao što sam rekla na početku – miris svežih krofni uz penušavi šampanjac i muzika. Za kraj, nešto za meni drago, Olivera Marković i Duško Jakšić.

Živeli 🙂

8 COMMENTS

  1. Од свега овога су ми познате само “Мислио сам да је живот” и “Чамац на Тиси”, а за “Марибел” сам чуо (али је никада пре нисам чуо).

    Добар избор. Подсећа на стара времена којих се ја не сећам, али мислим да смем да им наденем атрибут “лепа” 🙂

  2. mislim da sam ti sinoć nazdravila komentarom na post, ali izgleda da sam bila spamer…svejedno, i danas ova muzika divno zvuči a post kao i uvek, odličan, sa sjajnom muzikom… 🙂
    navrati na krofne 😉

LEAVE A REPLY

Da li si dron? *