relevantan

  relevantan,  releventna, relevantno – pridev

  relevantno – pril

  značenje reči relvantan:

  • važan, značajan, bitan, uticajan

  Poreklo reči:

  latinskirelevantem, nom. relevans; od glagola relevare –  olakšati, osvetliti

  Preko francuskog jezika relevant –  koji pomaže, razvilo se današnje značenje i upotreba

  Pogledaj: Šta znače reči google, yahoo, …

  Primeri upotrebe reči relevantan:

  Na  internetu, sajtovima, blogovima i društvenim mrežama , relevantan znači kreirati i/ili deliti sadržaj koji daje određenu vrednost korisnicima.

  Главна разлика између науке, с једне, и метафизике, митологије и свега другог што није наука, с друге стране, састоји се у томе што се у науци прихватају као смисаони само они искази за које је релевантно извесно искуство.

  S druge strane, kako je pojam tržišta vrlo kompleksan, u njega nužno moraju ući svi elementi koji relevantno obeležavaju sadržaj ponude i potražnje, kao što su npr. kupci i prodavci, roba i vrste roba, sredstva razmene tj. novac i novčani tokovi …

  Ово важи за сваку реченицу: сваки услов који је неопходан за истинитост реченице биће истовремено релевантна импликација (entailment) те реченице.

  Content Marketing može i jeste način da izazovemo i zadržimo pažnju – pružajući sadržaj koji je jasno targetiran, smislen i relevantan i koji ima značenje i vrednost za onog kojem je namenjen.

  Važnost poznavanja potrošača i personalizovanja ponude prepoznaju i predviđanja prema kojima će najviše profitirati kompanije sa pristupom podacima o potrošačkim željama i osećanjima i koje upravo na tome budu izgradile inteligentne aplikacije. “Relevantnost donosi zaradu, a biti relevantan znači udovoljiti potrošaču”.

  Synonyms:
  važan, značajan, bitan, uticajan
  « Back to Glossary Index