Potrošački horoskop za 2012 godinu zmaja

 

U ponedeljak 23. januara 2012 godine ušli smo u godinu zmaja po kineskom lunarnom kalendaru.
Pošto nema više one podele istok-zapad, ne možemo da kažemo da nas nije briga šta se tamo negde u Kini dešava. Veoma je to važno, naročito u potrošačkom smislu, uostalom bacite pogled na sopstveni veš, tanjire ili taj časovnik, koji vam visi u kuhinji (gde li je sve to proizvedeno?). Kad pošteno razmislite, shvatićete da jeste veoma važno šta nam donosi kineska godina zmaja.

Zmaj je na istoku, mnogo fina životinja, nije kao neka naša ala, ne bljuje vatru, ne jede nikoga. Simbol je bogatstva i prosperiteta, znači sledi nam bogata godina. Polako, idemo redom:

Ovan: Karakteristika ovog znaka je da ide glavom kroz zid, što i nije tako strašno s obzirom na ovnovske rogove. Godina zmaja je pravo vreme da se dragi ovnovi zalete iz sve snage, pa – tras, pravo kroz zid, kroz trnje do zvezda i para, mnogo para, koje će u ovoj godini zaraditi.
Savet: Pažljivo odaberite zid

Bik: Pripadnici ovog znaka baš vole sebi da ugode, oni ne mrdaju iz svoje fotelje bez dobrog razloga. Godina zmaja nije baš pogodna za njihovo bikovsko angažovanje. Sedite vi dragi bikovi, tu gde jeste, bolje biti neće za vas u ovoj godini.
Savet. Bez suvišnih pokreta, još manje akcija

Blizanac: Multiaktivni blizanci će morati ove godine da budu još aktivniji, još pričljiviji, još brži. Ko misli da je to nemoguće, samo neka gleda. Doduše, uglavnom će to biti u stilu – mnogo buke niokočega, ali blizanci moji, ko je vas još ikada uspeo da umiri?
Savet: Ipak se okreće, a to je ipak najvažnije, ne sekirajte se.

Rak: Zmajevi su mnogo bučni a rakovi su tako nežni i osetljivi. Rakovi, nije ovo vaša godina. Ušuškajte se negde iza nekog lava ili strelca, ako ih imate pri ruci, što bi bilo čudno, pošto se rakovi inače ne slažu sa tim horoskopskim znacima.
Savet: Kupujte samo ono što morate

Lav: Ovo je vaša godina, dragi lavovi. Kupujte, trošite slobodno. Para ima u stilu, para na paru ide. Zmaj voli sebi slične, samo hrabro napred.
Savet: A od kad to lavovi slušaju tuđe savete?

Devica: Zmajevi su veoma čiste i uredne životinje i sa velikim poštovanjem će gledati na vašu suštinsku, karakternu osobinu da sredite, uglancate, očistite, dovedete u red sve i svakoga oko sebe. Krpu, metlu, usisvač u ruke i na posao.
Savet: Mnogi oko vas će se buniti, ali ko je njima kriv, kad ne znaju da uživaju u redu i čistoći, ne obraćajte pažnju, zmaj je sa vama.

Vaga: Drage Vage tako vole da sednu pa da promisle i izvagaju, pre nego što se odluče da kupe nešto, da urade bilo šta. Ne sekirajte se, dok se vi, drage, fine vage odlučite, šta vam je činiti u godini zmaja, ta čudna godina će već proći.
Savet: Samo vi merite i merkajte, kad se jednom preseče, nema povratka, ko to bolje zna od vas samih.

Škorpija: Priča kaže da su škorpije nastale od zmajeva, doduše umesto vatre imaju otrov. Samo vi trljajte ruke u potaji, vi znate sve ono što drugi ne znaju o zmajevima, pa samim tim i o godini zmaja. Biće para.
Savet: Tiho, tiše, najtiše, ne širite dalje.

Strelac: Vreme je, dragi moji strelčevi da napnete taj svoj luk i da konačno odaberete metu za svoju čarobnu strelu. Godina zmaja je pravo vreme. Naciljajte u sred srede i ….. nema brige, novac stiže, pravac u trošenje, ovog trenutka.
Savet: Sad ili nikad

Jarac: Činjenica je da ste i vi jarčevi rogati, kao i ovnovi, ali tu se svaka sličnost između ova dva horoskopska znaka završava. Razmetljivi, samodovoljni zmaj i skromni i vredni jarac ne mogu nikako da se slože.
Savet: Samo vi radite, ono što ste započeli. U plodovima svog rada ćete uživati sledeće godine.

Vodolija: Ako niste shvatili sami, drage Vodolije, da vam je glava stalno u oblacima i da pojma nemate šta se dešava oko vas, nećete to shvatiti ni ove godine.
Savet: U godini Zmaja jedino što mogu korisno Vodolije da urade je da puštaju papirne zmajeve u prirodi.

Riba: Drage moje mistične ribe, ništa drugo vam nije preostalo, nego da zaronite dublje u carstvo svojih snova, pokrijete se jastukom i štedite svaku paru, koju imate. Nikom nije gorela doveka, pa neće ni zmaju.
Savet: Slobodno trošite svoje male sive ćelije i plovite na krilima mašte.

14 COMMENTS

  1. Savrseno!:))))))))))
    Bice da ti je sunce bilo jace od merkura pa izadje ovakav tekst!
    Navijam da ih bude sto vise, odavno se nisam ovako slatko nasmejala-istini!:)))))))

  2. sad nisam sigurna po kojem savetu da postupim – onom koji se tiče mog znaka, podznaka ili da ipak potražim vezu mog kinesko-horoskopskog znaka sa zmajem:)))

  3. Dr, ova vodolija, koja je autor pomenutog teksta, javno poziva sve zainteresovane, a naročito rakove, na zajedničko puštanje zmajeva, čim malo ojuži.

  4. Kupim danas “Politiku” kad ono… Inače, NEGATIVNO si uticala na domaće investicije i otvaranje novih radnih mesta, baš sam nešto mislio da kupim neku mašinu, ali sad ću još malo da razmislim… Pogotovo što si pokopala i mene, i bračnog mi druga…

    Šalim se, naravno (osim da ću još malo da razmislim – toga nikad dosta)

Comments are closed.