Amarilis vs. EDB u štampi

 

Drage moje i dragi moji,

Evo Amarilis u štampi. Muka golema je našla svoj put iz cyber space-a i prošla kroz štamparsku mašinu.
Sećate se onog posta Elektrodistribucija Beograd online, eto njega u Politikinom dodatku “Potrošač”. Slikala ja, ko ne veruje ima i online.

Mislim, sad sam prava. Priča meni stalno moja mama, opet ti to tamo na tom tvom kompjuteru pišeš neke sastave, kome to treba!!!?!!
E pa mama, evo tebi u ruke pa čitaj sastav.
Malo sam bila važna jedno 5 minuta, ali ne vredi struje opet nema.

Nije je bilo ni u četvrtak 7-og aprila (ni par dana u međuvremenu, mislim na datum pomenutog posta).

Hvala, redakciji Potrošača, ali gde je struja, šta kaže EDB?

Znate ono, stisni 1, stisni 4, sve u svemu, planirano isključenje zbog radova na mreži od 8-15 h.

Sjajno!

Mala digresija.
Čujem jednom prilikom, šta će njima struja u Vrčinu, (odnosi se na bilo koje od okolnih tzv. beogradskih sela), samo založe smederevac i super!

Strašno, izgleda da i didtribucija tako misli. Samo ima jedan važan detalj (ima ih mnogo, ovo je za neupućene), za koji većina Beograđana ne zna a i šta ih briga, vovodovodna mreža ne postoji ni u celom Beogradu a kamoli u okolini, pa nestanak struje uglavnom znači nestanak vode.

Da ne gnjavim, struje nema pa nema tog 7-og aprila ni u 4 sata.
Zovem ja čuvene (ne)ljubazne operatere.

– Dobar dan, kad će struja u Vrčin..
– Po planu u 15h, veli operater metalnim (čitaj osornim) glasom
– Izvinite, ovog puta nije vickasta Amarilis, samo je u čudu, sada je 16h.
– Pa šta, kaže operater, to znači da su počeli kasnije sa poslom sat vremena, pa će i sat vremena kasnije završiti! (Operater se verovatno zaradio, pa ne zna ni koje je doba dana)
– Ma nemojte, kaže Amarilis, a što je majstor okasnio?
– Gispođo, Vi ste drski (to je već postalo opšte mesto) i ja nisam dužan da sa Vama razgovaram!
– A što niste, pokušava da bude uporna Amarilis, svuda u svetu, pa ponegde i u ovoj zemlji, kašnjenje na posao je sankcionisano, kako to kod Vas, majstor Pera može da zakasni i nikom ništa?

Sad ide ono bla, bla, truć, rekao mi je sve operater što je potrebno od informacija a za ostalo da podnesem pismeni podnesak na adresu, ispriča on nešto.
– Ima li mail?
info.centar@edb.rs, sektor operativne nergetike

Amarilis da zaoštriš plajvaz i da pišeš, nego šta.

Kaže meni prijateljica, piši Radi iz Beogradske hronike, ona je iz Lazarevca, valjda će ona da te razume, druga kaže piši Studiu B, B92. Ma da, kako da ne.

Suština priče je u monopolu ne možeš im ništa. Samo opšta mesta i prazne priče, kada su informacije za građanstvo u pitanju, za čeljad sa sela nema ni toga.

Ima jedna gotovo “urbana legenda”, ne znam da li ste čuli. Operativni centar EDB-a ima takvu opremu, kada su kompjuteri i ostali hardver u pitanju, da može da se meri sa bilo kojom evropskom institucijum tog tipa. Ali, tako se priča, među omladinom, treba stići i postići, poskidati sve aktuelne filmove, muziku, ma sve što treba.
A nešto posle toga, može i da se valja, tj preproda, malo keša sa strane nije loše u ova teška vremena. Za ostale, Face je zakon. Ko onda ima vremena za Amarils i njena dosadna pitanja!

Zvući pakosno, ne nije. Ima toga još, ali čekamo odgovor od EDB-a.

6 COMMENTS

  1. Дакле прича се наставља…

    Један мој друг послао је писмо заштитнику грађана пре пар месеци у вези са чувањем приватности ЈМБГ. Оно што је питао је отприлике ко све и са којим правом може да нам тражи матични број, с обзиром на све податке које он садржи у себи. Знам да је дуго чекао на одговор, али коначно му је стигло писмо у .пдф формату, оверено, са потписом, у коме га упућују на повереника за информације од јавног значаја и заштиту приватности грађана. Максимално је споро, сад ћемо видети колико ће чекати на одговор од њега.

    Не сумњам да ти љубазни људи у ЕДБ-у имају паметнија посла него да одговарају на питања грађана (а ваљда им је то примарни задатак?) А ти, Амарилис, пиши, жали се, јури, можда ти неко једном коначно укључи струју… 🙁

  2. Čestitke na stranici 🙂 Bolje išta nego ništa. A što se tiče struje, ne znam kako bih ja to s njima. Zaista nemam pojma. Telefonski ne ide, mailom – sigurno još manje, jedino da odeš tamo?

  3. ToMCee, to to nije loša ideja, možda se i obratim zaštitniku građana, ko zna, možda nešto i pomogne a biće efikasniji od EDB-a, garant.

Comments are closed.