impozantan

  impozantan, pridev

  značenje reči impozantan:

  • nadmoćan, ugledan, koji uliva poverenje, poštovanje; veličanstven, značajan, raskošan

  Primeri upotrebe reči:

  Poslednja u nizu poznatih osoba koje su ušle u Instagramov klub slavnih s impozantnih 100 miliona pratilaca je Kim Kardašijan.

  импозантан по броју учесника, којих је било до 15000;  импозантан по говорима, коiи су држани, пуним језгре и ватре;  импозантан по личностима, које су говориле и које у јавном животу…

  Bonus:

  dunda – poreklo i značenje reči

  impozantan dunda značenje reči

  Они ће се јавити и у Србији кнеза Милоша, где ће, за једно са својим млађим еснафлијама, да сачињавају један импозантан број градитеља; импозантан за оно време и за могућности оног времена.

  Зграда је импозантан објекат димензија 54 x 34 м, пројектован у духу модерне. Главни улаз са полукружним степеништем и наткривеним подестом испод балкона на спрату , који држе четири стуба, орјентисан је ка свечаном платоу на проширењу трга према ул. Вожда Карађорђа.

  Impozantan ranč jednog od najpoznatijih svetskih modnih dizajnera upravo je stavljen na prodaju, što nam je omogućilo da u moderno zdanje i zavirimo.

  … Руговске клисуре, да се попну на Чакор и са њега уживају у панорами импозантних масива Проклетија, Виситора и Комова, као и да посјете живописно Плавско jезеро и друге туристичке привлачности Плавско-гусињског краја.

  Pogledaj: pandan – poreklo i značenje reči

  Poreklo reči:

  franc. –  imposant

  od glagola:

   imposer, početak 14 veka – postaviti, dodati, optužiti

  Synonyms:
  nadmoćan
  Tags: francuski
  « Back to Glossary Index