VAR fudbal

  VAR fudbal – akronim

  Značenje VAR fudbal:

  • Video Assistant Referee;

  • pomoćnik glavnog sudije; pomaže glavnom sudiji da donese ispravnu odluku tokom utakmice u situacijama koje glavni sudija nije dobro video korišćenjem video tehnologije; ponovnim gledanjem spornih momenata

  Pročitaj: definicija VAR u Rečniku Kembridž, engleski

  Termin VAR fudbal se često koristi u kombinacijama:

  VAR tehnologija

  VAR sistem

  Zanimljivo:

  VAR je akronim.

  Akronimi  (akros, krajnji + onoma, ime) su skraćenice sastavljene  od početnih slova neke složene reči ili početnih slova više reči koje zajedno čine neki pojam.

  Sjedinjene Američke Države = SAD

  Gradsko saobraćajno preduzeće = GSP

  Video Assistant Referee = VAR

  VAR fudbal značenjePročitaj: SOS, Spa – šta su akronimi, bekronimi

  Primeri upotrebe:

  UEFA je “donela” i spisak pravila koje bi trebalo znati, a tiču se situacija u kojima se koristi VAR – u slučaju postizanja gola, kod dosuđivanja penala, crvenih kartona i zamene identiteta igrača.

  Prvi penal nije postojao, prekršaj je bio van šesnaesterca. Sudija je napravio previd, nije bio dobro postavljen, nadam se da se takve greške neće više dešavati na Zvezdinim utakmicama. Zvezda se zalaže za što hitnije uvođenje VAR tehnologije u našoj ligi …

  Uvođenje VAR sistema u našoj Superligi planirano je od prvenstva 2021/22. Instalacija sistema košta 2,5 miliona evra.

  Fortuna je pružila žestok otpor i osvojila bod (1:1), ali će se posle uvodne utakmice četvrtog kola Bundeslige sigurno podići velika prašina sa starim pitanjem – da li uopšte ima nekog od VAR sudija u Kelnu petkom uveče?

  Tags: engleski
  « Back to Glossary Index