Popisana sam i tim se ne dičim, više me je sramota

Gotovo je! Popisana sam!
I sad, eto tako, sedim i gledim i čudom se čudim.
Prosto ne verujem šta me snašlo.
Naravno, kontra-argument bi bio da se ja ne razumem u statistiku i demografiju i ostale nauke. Ja bih rekla ko bre ovde koga zeza(dobro ajde, znamo ko koga zeza) ali
dokle bre.

Da se razumemo, drago je meni, što je bar malo njih, od ove armije nezaposlenih, uspelo da zaradi neki dinar, radeći ovaj popis, ali stvarno…
Da li je potrebno da čekamo par godina ili decenija, da saznamo koliko para je odvojeno da bi se uradila ova Miki Maus statistička sprdnja i ko je tu koliko sebi para strpao u džep.
Recimo, živo me zanima, naravno neću saznati, ko je uradio obrasce, pripremu za štampu i samu štampu, koliko je to koštalo i da li je izabrana najpovoljnija ponuda?
Da ne pitam, ko je na osnovu koje i čije studije, smislio pitanja!
Ma pitanja ima mali milion.

Negde sam pročitala da će biti potrebne godine, da se obrade ovi padaci?????
Pitanja na koja ćemo sigurno dobiti odgovor su:
Koliko nas sedi za kompjuterom u kuhinji prosečne kvadrature od 9,5 m2 i aktivno traži posao preko neta
Koji mesec je na Balkanu a i u Srbiji najpovoljniji za migraciju, bilo milom ili silom

Koliko njih iz armije nezaposlenih bi počelo da radi u roku od 2 nedelje (tako nešto) ako bi im NEKO ponudio posao

Dok čekamo da se NEKO pojavi da se osvrnem na moj slučaj.
Pošto sam mukom nahvatala sve ukućane(4), koji su bili malo pozitivniji od mene, pažljivo sam odslušala, svih 7 i po minuta, koliko je trajao popis svih nas zajedno sa popisom objekta i mojim dramskim upadicama.

Da kažem bar nešto pozitivno i dobro, lepo o ovom popisu – mnogo su nam lepa deca, devojke, popisivačice, kao upisane, lepe, slatke, milina ih gledati. Eto da ne kaže neko da sam negativna, ovo je fakat.
Ostalo – horor bez sadržaja

Što se mene lično tiče, od kakda znam za sebe, mama mi je govorila:
– Dete moje, ti kao da si pala sa Marsa!
Tu izjavu su potvrđivali mnogi, tokom mog, bogatog životnog puta.
Sad je to i potrvrđeno zvanično, popisom, pošto sam u većini rubrika u kategoriji: OSTALO
Vanzemaljski entitet uhvaćen u nezgodnom trenutku u kuhinji od 18m2 u zemlji, koja sebe trenutno naziva Srbija, dokle će ne znamo?
Ni ovaj popis mi neće razrešiti dilemu da li sam bar formalno, pošto sam de facto Marsovka, da li sam Srpkinja(kao pripadnik naroda i stanovnik države) ili Srbijanka(kao stanovnik države).
Na pitanje – da li aktivno tražim posao (moje ugovorne aktivnosti se ne računaju u zaposlene) upitah šta to znači. To znači, da li čitam oglase i redovno se javljam – na šta, upitah, ni jedan oglas ne videh gde limit nije 35 godina, devojče, lepojče zatrepta, krupnim okicama svojim i ja odustala. Ispala iz one grupe, koja bi mogla da počne da radi u najkraćem roku, ako NEKO ponudi posao.

Šifre nemam, blogovanje nije šifrirano 🙁

Ma šta ja pričam uopšte.

Miki Maus država – Miki Maus popis!

 

11 COMMENTS

  1. Ne bih da budem negativna, ali nikako nisi Srbijanka – ni u jednoj varijanti, bar što se lingvistike tiče. Ako ćemo politički (nekorektno), onda si Srbijanka.
    Taj rogobatni i novokomponovani izraz počeo je sa svojim životom krajem 19. veka, i sve vreme je na aparatima (aparati su politička klima koja želi da odvoji Srbe s jedne i druge strane). Izraz su porodili Hrvati kako bi odvojili “svoje” od “onih s druge strane Drine”. Po toj logici, Hrvati u Hrvatskoj bili bi Hrvaćani, ali ih retko ko zove tim imenom. Ja neću, poštujem sve narode na svetu, ali to isto očekujem i od drugih.
    Isti slučaj pokušan je i s Bosancima, a od ostalih naroda u bivšoj nam zajedničkoj državi svi su bili pošteđeni te “divote”.
    Nemac je Nemac gde god da živi (i u Nemačkoj i u Tunguziji), i Rus je svuda Rus, i Amerikanac… i svi ostali, a nama ostade ova podela. S Bosancima i Bošnjacima ubrzano se napreduje, a Hrvaćani su se zamrzli.
    Amarilis, molim te, zarad struke koja nam je ista, nemoj da podležeš ovoj histeriji.

  2. Ja, draga moja, uopšte ne mislim da sam to LEPŠE obradila, nego sam možda od toga napravila malo veću SPRDNJU. I već drugi put primećujem da meni nisu postavljana sva pitanja…

  3. Ne, draga moja Miljo. nisi negativna uopšte.
    Problem je što ja, izgleda nisam bila dovoljno negativna, pa si ti shvatila ozbiljno. Ja sam se samo sprdala u celom tekstu, ali nisam bila dovoljno jasna. Ja sam SRPKINJA, nikad ovo drugo.
    Kakav je popis, takva i pitanja, pa rekoh da se malo sprdam na tu temu, besmislenost nekih pitanja je neverovatna.

  4. Nisam još “uknjižen”, mada sam video neke sumnjivce da se muvaju po mom, inače veoma mirnom, komšiluku. Ali mogu “ladno” da ti verujem na reč – pa zar ima nešto u ovoj zemlji da nije sprdačina od institucije?

    Ko zna zašto je to dobro…

    (ako neko zna nek nam obavezno javi, već smo počeli da posustajemo u potrazi za tim odgovorom)

  5. hm! popisali su nas! sve u kući:) nije bilo strašno jer je devojka koja je to činila bila dovoljno razumna da nam postavi tek nekoliko bitnih pitanja iz liste. danas sam čula za ta neka vezana za kvadraturu kuhinje, upotrebu tople vode i sl:)))

    sve u svemu – preživesmo:)
    a šta će se sa tim podacima desiti i za koje vreme – sam sveti b(l)og zna!

    pozdrav – tetka:)))
    videla sam nominaciju i čestitam vam na istoj:)))

Comments are closed.