Instagram

   

  instagram – imenica muški rod

  značenje reči instagram:

  • naziv društvene mreže za deljenje fotografija i video snimaka uz upotrebu filtera za obradu fotografija i snimaka

  primeri upotrebe reči instagram:

  Danas oko 2 milijarde ljudi aktivno koristi društvene mreže, što je 29% svetske populacije (2,5 miljarade do 2018.). Neke od najposećenijih mreža su: Twitter sa 290 miliona aktivnih korisnika, zatim Instagram sa 300 miliona, …

  Pošto je Instagram namenjen objavljivanju fotografija i kratkih video snimaka, svakako je akcenat na vizuelnom sadržaju. Instagram je dobro rešenje za promociju proizvoda iz lifestyle kategorije.

  Instagram je odlučio pratiti Facebook i Twitter praksu verifikacije korisnika kako bi osigurali transparentnost za popularne naloge i korisnicima osigurali interakciju s javnom osobom, globalnim brandom ili entitetom.

  instagram značenje

  poreklo reči instagram:

  zanimljivo:

  Reč instagram spade u grupu reči pod nazivom portmanto, u značenju nove reči koja nastaje  kombinovanjem značenja 2 već poznate reči.

   

  Instant Camera + Telegram = Instagram

  Instant kamera ili Polaroid je vrsta foto aparata, bio je popularan 80. godina prošlog veka koji je momentalno izbacivao iz aparata gotove slike.

  Telegram je nekada bio sinomim za brze vesti

  Kombinacijom ove 2 reči osnivači Instagrama su želeli da naglase moto svoje aplikacije: upravo sada, baš ovde! link – rečnik

  « Back to Glossary Index
  SHARE
  Previous articleinklinirati
  Next articlenirvana