Sajam knjiga – malo slike a malo i priče

 

Sreda oko 11h, moja redovna, dugo očekivana šetnja počinje. Sajam knjiga u mom rokovniku ima kultni status. Obožavam ga, uživam unapred.
Ove godine mi je ostao nekako gorak ukus u ustima, zašto – ne bih konkretno umela da objasnim. Jednostavno nešto mi je nedostajalo, nije bilo kako treba. To je više u sferi osećaja, ništa čulno.

Možda je ipak to što je vidljivo bio manji broj posetilaca. Već dugi niz godina idem uvek sredinom nedelje u prepodnevnim časovima i definitivno stojim iza toga, da je mnogo manje posetilaca ove godine, da je mnogo manje onih sa kesama u rukama. Kriza se oseća svuda. Zato mi je i nerazumno da su čelnici sajma opet podigli zakupnine pred sam sajam, tako sam bar negde pročitala. Nije bolja situacija ni sa cenama knjiga. Bilo je knjiga na popustu, ali ipak mislim da su cene previsoke.

Sajam knjiga

Bilo je poznatih ličnosti, prođoh pored Mandića, Bećkovića, Čirilova.
Kod Lagune nije moglo da se priđe. Oni su i bili apsolutni rekorderi po broju ljudi angažovanih na štandu.
 

Što se tiče izbora knjiga, svake godine, sem konkretnih naslova, koje tražim, više se radujem nenadanim otkrićima, naslovima o kojima nisam znala a posle uživam u čitanju.
Možda je u tome problem, ove godine nisam imala takvih otkrića.
U trendu su vampiri, vampiri i opet vampiri. Prosto je neverovatno, koliko ima takvih knjiga.
Lepo sam se družila i pričala na štandu kanadske dijaspore, na još jednom štandu, ali tome ću verovatno posebno pisati. Totalno sam odlepila na štandu Darkwood-a.
Naravno nisam odolela svom omiljenom TV junaku.
amarilisonline.com

Nikad nisam dobila toliko prospekata i drugih drangulija, u kome god pravcu da sam pogledala, sačekala bi me ispružena ruka sa šarenim papirićima.
Sve u svemu to je bilo to.
 

U zdravlje da se vidimo dogodine!

10 COMMENTS

 1. Ti voliš da ideš na Sajam, a ja volim da čitam tvoje postove o Sajmu. Iako sam posle prošlogodišnjeg Sajma obećala da više ne idem, kao najgora džukela prekršiću obećanje zbog nekih drugih ljudi.
  Jesi li kupila nešto?

 2. Auu, Miljo tu se nešto ozbiljno zakuvalo oko tog sajma knjiga?
  A što si rešila da ne ideš više?
  Kupovala sam uglavnom dečje knjige i nešto stripova. Za sebe nisam našla ništa što bi mi po tematici odgovaralo a da mi ne otpadnu uši od cene (tu mislim na cene po komadu cca. 1.000 din).

 3. Zelena, apsolutno si u pravu.
  Cene su, kao što rekoh katastrofa a najviše marketinškog i reklamnog prostora dobijaju neki neobični “pisci”.
  Ali eto, ja još uvek ne gubim volju.

Comments are closed.