Srpska napredna stranka vs. Amarilis

 

Ima ona stara dobra izreka: dala baba dinar da uđe u kolo, sad bi dala dva da izađe, ali….

Da idemo redom.
Pisala mi Srpska napredna stranka.
To mi se samo po sebi veoma dopalo. Još od vremena kada se Boris Tadić borio da postane predsednik (on je imao običaj, to jest njegova služba, da šalje neka pisma svojim biračima, a ja bila u nekom spisku). Od tada mi niko nije pisao od političkih stranaka, iako redovno glasam i ispunjavam svoju građansku dužnost.

Dragi Naprednjaci,

tekst Vaše poruke mi se nikako nije dopao, veoma me je zabrinuo.
Nisam sigurna da li ja smem javno da napišem, tačnije da prepišem tekst Vaše poruke, volela bih, kada bi mi neko to rastumačio.
Ja ću probati, onako izokola da prokomentarišem Vašu poruku i da odgovorim na konkretno pitanje, koje ste mi postavili.
U međuvremenu sam jurila ukućane da pročitaju moj post, ne bi li shvatili šta sam ja to napisala a da nisam toga svesna, a Vi ste to, dragi naprednjaci uočili – to je valjda zato što ste napredniji od nas običnih :-). Nije bilo lako mogu Vam reći, ja sam žena u godinama, omladinci mlađi i brži od mene, muž redovno igra fudbal, u formi je – ipak, uspela sam.
Da ne zaboravim da naglasim da je u mojoj užoj porodici totalna panika u stilu – da li si normalna da se kačiš sa naprednjacima.
Pokušala sam da im objasnim isto što sam napisala i u prethodnom postu, ali je izgleda svima to promaklo, pa i Vama, dragi naprednjaci (krivica je isključivo moja), a to je:
– ja sam trenutno neopredeljena, očajna zbog situacije u Srbiji, političke, ekonomske, da ne nabrajam dalje
– ja želim svim srcem da me neko ubedi (ne kačim se, časna reč), loptu bacam u Vaše dvorište, dragi naprednjaci, elem, da me ubedi u ispravnost svoje opcije isključivo kroz svoj politički program
– moje drage komšije, koje su se trudile, kako su znale i umele i nikako me nisu uznemiravali (kao što rekoh pročitala sam post više puta i dala drugima da čitaju, nigde ne piše da su me uznemiravali, naprotiv, ja sam njih uznemiravala sa milion pitanja), dakle po Vama oni sada treba da snose neke sankcije sa Vaše strane.
(Alo, ljudi, komšija, koji ne razgovara sa mnom se raspričao naširoko zbog Vas a vi bi da ga sankcionište!!!)
Moje direktno pitanje Vama je – zašto, čemu sankcionisanje i kažnjavanje?
Da li je nešto neistinito, od svega što sam navela u postu, sa aspekta informativne službe Srpske napredne stranke?
Ako jeste, ja bih volela da znam šta!
Dalje, ja sam insistirala na izbornom programu i sem opštih mesta, koje čujem i od vaših istaknutih pojedinaca u medijima, oni mi nisu ponudili ništa više.
Kao stara i iskusna profesorka, otišla sam na Vaš sajt i čitala i čitala i čiala i konkretan program nisam našla.

foto
Istine radi, to nisam navela u postu, i moje komšije su bile pune izjava, nećemo više ovo, dosta smo trpeli ono, vreme je za pojma nemam šta, sve kako piše na sajtu.
Koliko ja znam to nije program.
Kada bih ja pisala pripremu i program časa na taj način, zbrisali bi mi svi đaci, bez obzira na vaspitne mere, koje primenjujem.
Evo još jednom, stvarno sam pozitivna, najiskrenije, još jednom Vam se direktno obraćam:

Dragi moji naprednjaci,

najtransparentnije moguće, otvorenog srca i uma Vas molim – ubedite me da Vam dam svoj siguran glas.
Sigurno ga neću dati zato što je Aca najlepši (to su Vam komentari sa terena, sviđalo se to Vama ili ne) i zato što je muškarčina, za razliku od onih sumnjivo orijentisanih, znate već koga. Neću ni zato što je Toma gladovao ni što je nešto nekom rekao.

U međuvremenu ću otvoriti vrata svim aktivistima, koji zazvone i pažljivo ih saslušati, bože zdravlja i napisati poneki post o tome.

Da ne zaboravim negde sam pročitala, ne mogu da se setim gde, da naprednjake ili behu to radikali, nisam sigurna, bije glas da hakuju sajtove, kad im se nešto ne sviđa. Ma to je samo trač, zar ne.
Doduše nisam ni ja loša, uspela sam sama sebi da zaključam ili obrišem sve dosadašnje komentare na sajtu, pojma nema kako sam to uradila (mala digresija). Ako neko zna šta da radim, nek mi javi, pls:-)

Da, moram da Vam priznam još nešto, dragi moji naprednjaci, malo malo pa umesto naprednjaci, ukucam radikali. Govori li Vam to nešto?

Zato ponavljam još jednom, naravno ukoliko to nekoga zanima.
Ja, Amarilis sam neopredeljena, pojma nemam za koga ću glasati, otvorena sam da saslušam, ponudite mi nešto, vapim za konkretnim programom.
Neću Vam dati moju adresu i ne želim da kaznite moje komšije, ne vidim u čemu su oni zakazali. Kako ste ih Vi odozgo naučili, tako i rade na terenu.
Bolje bi bilo da se zapitate, kako Vi komunicirate sa svojim aktivistima i koju vrstu obuke im pružate, ne mogu oni da ponude nešto što ne postoji ni na Vašem zvaničnom sajtu.

Da vam kažem nešto o sebi, bez adrese, zbog pomenutih sankcija i mera.
Ja sam žena u godinama za poštovanje, verovali ili ne generacija Borisa Tadića, Madone i Majkla Džeksona (bog da mu dušu prosti). Dosta životnog iskustva se tu nakupilo a i sećanje me dobro drži.
Diplomirala sam Filološki fakultet u vreme kada je Bolonja bila poznata po nekim istorijskim znamenitostima, apsolvirala istoriju umetnosti i imam još par diplomica, ali da se hvalim. Ovo navodim tek da Vam kažem, ako negde zapne, ako Vam je potrebna pomoć, tu sam. Ipak sam ja profesorka, edukator pre svega. Ko zna, možda možete nešto i od mene da naučite.

Srdačan pozdrav

Dragana Amarilis

P.S. Help wanted – nešto mi se desilo sa blogom a ja ne znam šta da radim i gde da gledam.
Prvo su mi nestali svi komentari, na ranijim postovima a sada neće da primi nove komentare, ako neko čita i zna odgovor neka mi dojavi pls!

Komentari sa maila amarilis.online@gmail.com

“Zašto neće da mi se objavi komentar kod tebe na poslednjem postu???
ne vidim da si isključila mogućnost postavljanja komentara…

sad ti ga šaljem ovako – da ga imaš:)))

Ja, Amarilis* sam neopredeljena, pojma nemam za koga ću glasati, otvorena sam da saslušam, ponudite mi nešto, vapim za konkretnim programom.

*slobodno može da stoji i Bravarica:)))
a tebi osmeh od mene i podrška!

Čini mi se da smo zamenili uloge, pa umesto da se glasači bore da udju u stranke koje prosperitetno vode svoje gradjane, stranke nas ubiše svojim dosadnim dozivanjem bez ikakvih konkretnih planova i vizija za budućnost!

a svet… on je b(l)oga mi otišao u tri lepe…

veliki pozdrav tebi:)))”
Komnetarisanje je ponovo u funkciji 🙂

2 COMMENTS

  1. Pa ovo je već drugi put prilikom komentarisanja u blogovima da samo mogu da potvrdim ovo što je rekla Bravarica, to jest, što si rekla ti, to jest, što ste rekle obe, pu, al’ sam komplikovana! :o))))

  2. Bravarice, Nado, mi smo se razumele, to je očito.
    Da li to ima neke veze sa političkim strankama u Srbiji i njihovim delovanjem – nebih rekla 🙁

Comments are closed.