Igrice

World-of-Warcraft-gold
Igrate li igrice ? Mislim na igrice na kompjuteru.
Nekada davno, kada sam kupila prvi komjuter, ima tome više od decenije, igrao se tetris na primer i taj tip igrica. Kada se pojavio Princ mislim iz Persije, vauu, to je bio hit, samo vešti su mogli da savladaju svih 10 nivoa i spasu princezu. A stvarno je za to bila potrebna veština, zamislite u današnje vreme igricu koja se igrala gotovo isključivo sa strelicama.
Što se mene tiče nikad nisam volela da mi nešto trči preko ekrana, pa ja ili to da lovim ili da pucam. Volim da igram karte i neke recimo da ih nazovemo statičnim igricama, nije ni bitno. Pitanje je zašto ja u ovim godinama igram igrice ? Zar nemam šta pametnije da radim ?

Verovatno imam. Ali kao i milionima drugih, prija mi to stanje bestelesnosti i totalnog odsustva realnosti. Znam da su svi protiv toga, nije zdravo, stvara zavisnost. I sve to stoji. Nekako, kada me pritisne sa svih strana, ili sam jednostavno umorna, nema bolje terapije. Ne mogu baš uvek da odem u šetnju, to pomaže takođe u takvim slučajevima, a i zdravije je, na primer. A moj dragi komp je uvek tu, na dva koraka od mene i eto, lepo nam je.
A šta reći o facebook-u? Pa ima me i tamo, nije da me nema. Dopisujem se onako, slabo komentarišem, promovišem blog, kao malo profesionalno, ali i tu igram jednu igricu, priznajem. Imam farmu pa kopam, sadim, žanjem, sve pršti. Oduševim se kada mi cveće procveta, kao da je ono pravo sa moje terase. Kažem sebi, lakše mi je da preguram zimu. Eto, tako to izgleda kod mene a da li Vi igrate igrice ?
020909121934gameBig_farmville

8 COMMENTS

  1. Ma chérie, moram priznati retko. Ali volim da igram igrice. Da vidiš kada sam priključila posle XY godina Commodore 64, na kome sam se igrala kao mala, pa bila sam srećna kao malo dete. U stvari, ja volim da igram društvene igre (ne Jamb) in vivo, volim i kartaroške igre (ne Remi), ali nemam istomišljenike. A ta igračka interakcija ume da bude baš dobra. .-)

  2. Retko. Sve me igrice asociraju na kockarsku zavisnost, a to je nešto što ne volim, čega se grozim, tako da… Ne igram ni karte, ništa osim tablića nisam naučila niti me “vuklo”. Kao mlađa sa decom sam jedino “Monopol” rado, a i to zbog njih.Nisam na Fejsu, jer me i to podseća na zavisnost. Igrama preko interneta ne prilazim, a jedino što imam na kompu je neka vrsta tetrisa. To igram kada sam baš umorna, više mahinalno pritiskam, nego što je to smisleno. Mene tako igrica opusti. Ja volim neke druge igre, u kojima se opuštam i telom i duhom. Ti znaš koje 🙂

  3. На моју велику жалост, играм FarmVille 🙂 И ових дана решавам да престанем са тим, како знам и умем, јер сваким даном односи све више и више времена. Разумеће ме само они који су почели да играју ову исту игрицу.

    Поздрав

  4. Podržavam te u potpunosti što se tiče društvenih igara in vivo. Ipak, čini mi se da je to out, gotovo da niko više nije zainteresovan za tako nešto.

Comments are closed.