Muškarac u znaku Lava – kako osvojiti njegovo veličanstvo

Muškarac Lav – šta donosi veza sa ovim horoskopskim znakom

Dobro došli u kraljevstvo njegovog visočanstva Lava/Lavice. Bez žmirkanja, molim, držite oči širom otvorene, ovde ima svega i svačega i sve je vredno Vaše pune pažnje. Kako to dolikuje njegovom kraljevskom visočanstvu, gospodaru  Sunca, životne vatre i energije, svetlosti, sve je blistavo, sjajno, prelepo.

Smestite se lepo, dragi posetioci i odslušajte najpre priču, tačnije bajku.

Nećete svi biti pozvani da zakoračite u ovo predivno kraljevstvo, niti ćete svi biti odabrani da budete podanici gospodara Sunca.

Dok se visočanstvo baškari na svom prestolu a vi birate odogovarajaću klupicu za klečanje, pripovest o horoskopskom znaku Lava počinjemo dobro poznatom bajkom.

Sve bajke imaju i neku pouku, uče nas nečemu pa je to slučaj i sa ovom bajkom. Da ne dužim: radi se o poznatoj bajci Lepotica i zver, La Belle et la Bête, kako se zove u originalu, predivnoj i prastaroj francuskoj tradicionalnoj pripovesti.

Bogati trgovac je sticajem okolnosti izgubio sav svoj novac, uložen u prekomorsku brodsku trgovinu. Na povratku kući, zalutao je u gustoj šumi.

Lutajući šumom, dok je noć dobijala bitku sa dnevnom svetlošću, ugledao je prekrasni zamak. Radoznao ušao je i zatekao neviđenu raskoš, hranu, postelju, toplo ognjište a sve je bilo napušteno.

Okrepio se, zagrejao i noć proveo u udobnoj postelji. Ujutru, pre nego što je krenuo, ugledao je u vrtu prelepu ružu. Nije odoleo i ubrao je cvet za svoju voljenu kćer Bel. Tada nastade belaj.

U trenutku se ispred njega pojavila užasna Zver, koja mu je rekla da je taj ružin grm nešto najvrednije što Zver poseduje i da je kazna, za to što je ukrao njegovu dragocenu ružu, smrt. Trgovac je pokušavao da se opravda, objasni i nekako je sklopljen dogovor: slobodan je da ide ako Bel, njegova kći dođe umesto njega da živi u zamku.

Na očevo zaprepašćenje Bel je glatko prihvatila pogodbu i krenula da izvrši zadatak, da provede svoj život u prelepom zamku pored zastrašujuće Zveri.

Lav muškarac - Lepotica-i-zverVreme je za prvi komentar, za one koji se još nisu dosetili o čemu se ovde radi.

Kakve ovo veze ima sa muškarcima Lavovima?

U pravu ste, nema mnogo, pošto  Lavove cela ova priča ne dotiče, baš njih briga. Ovo je namenjeno vama, drage moje, svima vama koji ste odabrali da svoj život provedete u ljubavi sa Lavovima.

Koliko puta su vas do sada pitali , zašto ste u toj vezi u kojoj ste, šta vidite, čemu se nadate?
Ono u stilu, sve to lepo, ta raskoš, sjaj i bogatstvo, ali…

Idemo dalje sa našom pričom.
Bel se lepo snašla u zamku, a što i ne bi, ima svega, što bi rekli od ptice mleko, iće i piće, posluga da joj ispuni svaku želju, prelepe haljine, još lepši nameštaj, soba ni broja se ne zna.

Muškarac Lav i njegov presto

Ko još ovakvu raskoš može da ponudi – Lav, rođen da sedne na presto, kakav god da sebi može da priušti.

Zver je naravno od sveg srca zavolela Bel (tako je ubajci), ali ko bi još Zver za ljubav svog života u realnosti. Drug, prijatelj, sustanar, partner, ma sve može, ali ljubav? Hm!

Vodite računa, dragi Lavovi, toliko se unesete u svoje uloge kraljevskih visočanstava da zaboravite da svetu a što je još važnije, svojim najmilijim pokažete ko ste  ustvari, ne samo kao gospodar, vladalac, kraljevsko visočanstvo, nego kao ljudsko biće.

I posle se žalite da ste okruženi ljudima, koji samo hoće da Vas iskoriste.

Sve u svemu, Bel je imala sreće. U svojim snovima ona je videla prelepog princa, kako tužan luta po zamku. Zaljubila se naravno u njega.

Da privodimo kraju. Posle izvesnog vremena, Bel je uspela da ubedi Zver da ode malo u posetu ocu. Tu su se stvari iskomplikovale, sve u svemu, kada se Bel vratila zatekla je Zver na samrti, srce mu je prepuklo (da, da, srce je vaša slaba tačka, dragi Lavovi, vodite računa, niste vi neuništivi, stanite malo, u toj trci za što više moći i bogatstvom, postavite neku granicu).

Muškarac Lav – neosvojiva zver?

Lepotica i zver Dizni crtani film

Ali ljubav je najveća magija, kap suze je pomogla da se razbiju čini. Bel, ne samo da mu je spasla život, nego se Zver vratila u svoje prvobitno obličje i postala prelepi princ.  Živeli srećni u ljubavi… ( ne znamo šta se dalje desilo sa njima)

Svaki Lav može da napiše kraj ove priče ili njegova Bel. Samo od njih zavisi da li priča ima happy end ili ne, da li je zver ostala zver ili se pretvorila u princa iz bajke?

Lavovi, kao što rekoh, vi znate najbolje, zar ne, a pošto je tako, savet za sve vas, muškarce Lavove – ma,  dovoljno ih je u ovom tekstu, ali vrede li?

A Vi, koji ste odabrali ulogu Bel, srećno Vam bilo, šta god da ste odlučili:

– da živite u raskošnom dvorcu svog Lava i da ljubav ostavite u snovima
– da se borite da svoju Zver pretvorite u princa iz Vaših snova

Ako ste izabrali drugu opciju, potrebno Vam je sledeće: malo magije, mnogo upornosti i jaka kolena u kombinaciji sa zdravom kičmom (da ne bude zabune, da se pokloni i klekne s vreme na vreme je uobičajena stvar u kraljevskom prisustvu).

Pročitaj: Strelac muškarac – večiti dečak