ribe horoskopski znak

Ribe horoskopski znak

Kako je Ribi u njenoj koži, dok nošena strujama pliva svetskim vodoma? Priroda se pobrinula da joj bude prilično udobno u toj koži prekrivenoj krljuštima, svrsishodnoj i korisnoj u svim vodoma, koje postoje na ovoj našoj plavoj planeti.

Ribe – Princ od talasa

A kako se osećaju pripadnici znaka Riba u kaputu od riblje kože? Da li im je malo tesna, kada izrone iz svojih vodenih dubina, da li im vazduh suši kožu prekrivenu krljištima, da li je bezbedno za druge da pruže ruku i pomiluju osobu ogrnutu kaputom od riblje kože.

Odgovor glasi:  i jeste i nije. Ponekad ako idete u smeru kako su krljušti postavljene, biće sve u redu ali ako pogrešite smer, to može da zaboli. Dakle, oprez sa pripadnicima znaka Ribe.

Nema eksperimentisanja sa Ribama i pokušaja intimizacije dok se dobro ne upoznate i dok Vam to ne bude dozvoljeno.

Ribe – simbolika

Da bi sve bilo jasnije u vezi sa kaputom od riblje kože, moramo da se upoznamo sa pričom o starom, prastarom vavilonskom božanstvu po imenu – Oanes ili Dagon. link

U zori čovečanstva, kada su ljudi, kao deca otkrivala život i iskušenja, koje on nosi, boreći se sa njima u nespretnim pokušajima dečije naivnosti i neznanja, mirne vode Persijskog zaliva su se zatalasale i na zaprepašćenje ljudi iz vode je izašlo neobično biće po imenu Oanes.

Božanstvo se obratilo se ljudima njihovim jezikom i ko je uspeo da prihvati neobičnu spoljašnjost vodenog bića, naučio je mnogo toga, između ostalog – veštinu obrade zemlje, klinasto pismo, matematiku i arhitekturu.

A ovo božanstvo je zaista neobično izgledalo: bilo je zaogrnuto „kaputom od riblje kože“ sa repom , imalo je kapu u obliku riblje glave sa krljuštima, a ispod svega toga nalazila se ljudska glava, telo i noge. To je bio i ostao jedan od omiljenih vavilionskih bogova, poznat i kao Princ od talasa.

Pročitaj: Jarac, horoskopski znak, simboli

Ne sudite o Ribama, na osnovu prvog utiska, bez obzira da li je on dobar ili ne, potrudite se da je upoznate malo bolje, a za to će Vam biti potrebno vreme, mnogo vremena.

Ribe horoskopski znakStrpljenje se isplati, ono što Ribe kriju u sebi ima dubinu, širinu i bogatstvo okeana. Nije to lak posao, zadobiti poverenje pripadnika ovog znaka. Za razliku od ostalih, mora se zbaciti i ljudska i riblja koža a to nije ni jednostavan ni brz proces.

Ribe spadaju u najzatvorenije i najtajnstvenije pripadnike Zodijaka. Lako je ih je zaplašiti, malo više hrabrosti i međuljudskog poverenja je savet za sve pripadnike ovog znaka.

Ovaj znak je simbol mističnosti i magije. Osim Neptuna, koji je vladalac ovog horoskopskog znaka, važna zvezdana odrednica za ovaj znak je i Sirijus.

Hiljadama i hljadama kilometara udaljeno od prostora nekadašnje Vavilonije, na teritoriji Zapadne Afrike, živi i danas, malo i usamljeno pleme po imenu Dogoni. Ovo pleme, koje je bilo izolovano od spoljnih uticaja do pre stotinak godina, ima izuzetno bogatu mitologiju. U svojim pričama čuvaju sećanje na posete bića sa Sirujusa, koja su izgledala potpuno isto kao opisano riboliko božanstvo Oanes.

Samoća i izolovanost je prirodni izbor za znak Riba.

Nema iznenađenja, kada su mistične Ribe u pitanju. Ono što je njima poznato, znanja i umeća, koja oni poseduju, umeju često da iznenade. Veoma su sklone misticizmu, često su duboko religozne. Vole da uče i stiču nova znanja i tome su veoma ambiciozni i uspešni, kao riba kada zaroni u more, tako i pripadnici ovog znaka umeju da zarone u nauku, znanje, učenje, koja god da je oblast u pitanju.

Učenje je sećanje, napisao je, čini mi se, Platon. Kada uronimo u duboke vode svoje nesvesnog doplivamo do zajedničkog sećanja na univerzalno znanje dostupno čovečanstvu odvajkada i zauvek. Koliko daleko ćemo dospeti u takvoj vrsti spoznaje, zavisi od toga, koliko smo vešti „plivači“.

Voda je simbol senke, prvobitnog haosa, nesvesnog, sna. Kako god da nazovemo tu dimenziju, ona se otvara samo smelim i hrabrim, voljnim da po cenu svoje individualnosti zarone u senku tame i zaplivaju vodama neizvesnosti. Intucija je najbolja drugarica na ovom jedinstvenom putu, tišina i ćutanje su jataci. Put je onaj bez očekivanog kraja, nema srećnog završetka. Traganje, samo po sebi je cilj. Pesma sirena, koja dopire iz neslućenih dubuna je neodiljiva. Zaroniti se može samo na vazduh, disanje na škrge je preporučljivo. Možete li to? Pripadnici horoskopskog znaka Ribe, svako za sebe ima priču na ovu temu. Da li će je ispričati javno – verovatno ne.

Pročitaj: Nije rak nego kraba – horoskopski znak Rak, simboli