Vodolija, horoskopski znak, simboli – cveće za Vodoliju

Vodolija simboli, cveće

Svaki horoskopski znak poseduje određene simbole pa je je tako izvršena i klasifikacija cveća prema horoskopskim znacima.

Cveće za Vodoliju

Ako imate želju da poklonite Vodoliji cvet ili buket a da to bude  odabrano u skladu sa simbolima  Vodolije, pa, imate mali problem:

Vodolije nisu ljubitelji cveća

Ipak,  ne postoji nijedna osoba, koja je tipični predstavnik samo svog natalnog astrološkog znaka,  sve zavisi od natalne karte, za svako iole ozbiljnije tumačenje potrebna je konsultacija sa astrologom.

A mi rešavano konkretan problem – koje cveće kupiti Vodoliji?

Bavimo se simbolima, koji su iz raznih razloga, tokom istorije pa i davno pre toga, onoliko koliko svesno i nesvesno ljudsko sećanje dopire, dakle simbolima, koji su povezani sa horoskopskim znacima.

Imamo naizgled jednostavan zadatak da odredimo koje je to

Cveće, simbol Vodolija?

vodolija cveće orhideja_simbol
Da idemo redom. Da vidimo koje cveće se uobičajeno povezuje sa znakom Vodolije.

Orhideja

Često se cvet orhideje povezuje sa horoskopskim znakom Vodolije. Pri tome mislimo na one egzotične primerke ove veoma rasprostranjene familije biljaka. Suprotno od egzotike, koja je uglavnom prva asocijacija, kada se pomene ovaj cvet je poreklo reči orhideja – sve samo ne egzotično.
Grčka reč órkhis znači testisi. Ova biljka ima koren, koji je svojim oblikom podseća na taj deo muškog tela.

Orhideja je korišćena tokom istorije kao afrodizijak. Teško da tu možemo naći neku vezu sa znakom Vodolije koji po standardnoj astrološkoj podeli, kao vazdušni znak, ne spada niti u plodne niti u preterano čulne znake horoskopa.
S druge strane, pomama za egzotičnim i retkim orhidejama je relativno novijeg datuma. Ta jedinstvenost i nedostupnost bi mogla da se poveže sa Vodolijama, bar kada se one same pitaju. Ali jednistvena nega i uslovi, koja ovaj cvet traži da bi opstao, nikako ne ide zajedno sa Prometejevom decom, koja uvek imaju neka preča posla, samo njima samima znana.

Jedinu vezu, doduše prilično labavu, možemo pronaći u običaju, da se orhideje često prodaju tako što je cvet već upakovan sa malom posudom sa vodom, pa će tako upakovana orhideja biti prilično bezbedna u društvu Vodolije.

 

Različak

Sledeći cvet, koji se često uzima kao simbol Vodolije je različak.

vodolija simbol cveće različakRazličak je tipično poljsko cveće, specifične plave boje. Ta vrsta prave boje se naziva i prusko plava (Nemci je zovu Berlinsko plava) a ovaj cvet je bio cvet simbol države Pruske, pruske vojne uniforme su bila te boje. Ta država na severoistoku Nemačke, koja je na neki način udarila temelje ujedinjenju Nemačke države i stvorila sliku o Nemačkoj, kakva je danas poznata, ta Pruska država je, kažu spisi, astrološki pod vladavinom znaka Vodolije.

Zamislite sad neku Vodoliju, koju poznajete, kako u dokolici luta obrađenim žitnim poljima  i divi se lepoti plavog različka.
Slaba je simbolička povezanost i ovog cveta sa znakom Vodolije.

Progledaj i: Vodolija, simboli – Ganimed i savršena lepota, da li su Vodolije ružne?

Plavi patlidžan

Naravno da nam je jasno da plavi patlidžan nije cvet. Iako biljka cveta, ovde govorimo o plodu plavog patlidžana.

Vodolije vole da u svakoj zgodnoj prilici istaknu svoju jedinstvenost. Povezivanje plavog patlidžana, kao simbola Vodolije u temi o cveću, to je tako vodoliijski.
Specifična boja plavog patlidžana je ovde veza sa znakom Vodolije.

vodolija simbol Pošto ipak ne ide da se na poklon da aranžman sa plavim patlidžanima umesto buketa cveća, znači ni ovde ne nalazimo odgovor, koje je to cveće, simbol Vodolije.

Spisak možemo da proširimo sa narcisom, strelicijumom, ruzmarinom i velikim brojem ukrasnih biljaka, koje nisu cvetnice.

Svo to navedeno cveće (i plavi patlidžan :-)) povezuje se u astrološkoj literaturi sa znakom Vodolije. Da li nam daje odgovor na pitanje, koji cvet je simbol Vodilije?

Ili još jednostavnije pitanje – koji cvet kupiti Vodoliji, a da se Vodoliji dopadne?
Ne ! Ne i dalje smo bez pravog odgovora.

Pa kako glasi ispravan odgovor?

Vrlo jednostavano – nijedan.

Ne poklanjajte Vodoliji cveće. Nema vaša Vodolija ništa protiv cveća, naprotiv, jednostavno nije iz te priče.

Ako baš hoćete da nešto poklonite Vodoliji onda je to duga.

Molim, zvuči šašavo, kako da nađete dugu?

Ako imate komentar koji ovako nekako zvuči, produžite dalje, nije vama mesto uz Vodoliju. Što pre shvatite da je adresa vaše Vodolije – tamo negde iza duge, bolje po vas.

Pročitaj: Crna boja simbol Škorpije