Svinjski grip vs. beli luk

Moldova: Army Enlists Onions and Garlic to Ward Off Swine Flu
Članak u Njujork Tajmsu od 20.11.2009 –

Po prvi put u savremenoj istoriji farmakologije i medicine, lekari su javno kao sredstvo u borbi protiv svinjskog gripa ozvaničili beli a bogami i crni luk.
Naime, Ministarstvo odbrane Moldavije je kao preventivnu meru u borbi protiv pandemije svinjskog gripa donelo sledeću meru – svim vojnicima sledi, kao redovni dodatak ishrani, ekstra porcija koja se sastoji od manje glavice crnog luka i 2 čena belog luka.
Pitanje je da li je to rezultat nemaštine i nedostatka sredstava za vakcinisanje ili vraćanje zdravom razumu.
Internetom a i ostalim medijima se, kao požar, širi inicijativa protiv masovne upotrebe nedovoljno ispitanih vakcina. Da li je rešenje u upotrebi narodnih lekova za podizanje imuniteta, ko zna!
Moldavija, Rumunija, Istočna Srbija vekovima koriste beli luk kao zaštitu ne samo od bolesti. Vampire smo pobedili belim lukom !
vampire
Doduše dr.Tomica Milosavljević je naše gore list, njega belim lukom ne možemo pobediti. On je nas već matirao. Pozvao se takodje na narodnu tradiciju, doduše na bajku. Ko se seća Tamnog vilajeta.

Priča ide ovako …. Nadje se junak u pećini, mrak ništa ne vidi, samo pipanjem odredjuje pravac kretanja. I tako opipa on svuda oko sebe neko kamenje. I začuje se glas – ako uzmeš, kajaćeš se, ako ne uzmeš, kajćeš se. I tako on odluči, da pošto će se već kajati, uzme par kamičaka. Naravno, njegovo kajanje ne treba opisivati, kada se ispostavilo da su u pitanju bili dijamanti.

Tako i nama Tomica reče, ako se vakcinišeš kajaćeš se, ako se ne vakcinišeš, kajaćeš se (slobodni prevod izjave našeg ministra – ako hoćeš da primiš vakcinu, potpiši, ako nećeš da primiš vakcinu, potpiši, lepo sam ti rekao ja nemam ništa sa tim) – božanski glas je rekao svoje, pa sad ti vidi šta ćeš – kajaćeš se kakko god okreneš.

Da postoje neke druge alternative sem ove dve iz tamnog vilajeta, eto doseti se vojska Moldavije. A ako se mi Srbi nismo dosetili belog luka, setiše se drugi u belom svetu. A pošto smo mi nebeski narod, onda je verovatno u redu što se kao astrološki savet za bolji imunitet navodi beli luk, koji SRBI koriste kao provereni narodni lek.garlic