Hosting u Srbiji, nije nego

 

E, Amarilis kućo stara, ti bi da bloguješ, u tvojim godinama, srčka da te strefi iz čista mira. Pritisak 200, bensedini, ma kakvi bensedini, nešto ljuto.

Da vam kažem, ako me nema online, pa pitajte moju hosting kompaniju, kompanjona ili šta mi je, gde sam.

Dakle, već nekoliko dana, ja bih online, ono prc, nema, nema mene, nema mojih blogova (oba od komada dva). Dum u glavu, alo bre ljudi, gde sam?
Telefon, zovi – aha, dobro, sad će, oće, neće, dobro je, super, popravili samo, opušteno.

Uuuuuuuf!
Dobro, radi.
Novi dan svanu.

Paf, nema me opet. E, sad je već ozbiljno.
Zovem, ali i pišem. Hajde da ne budem ono kao nagla, umem da prasnem, da napišem ja to lepo pa da vidim napismeno, ono što sam usmeno čula, pa nisam bila sigurna da sam razumela.

O svojim, izuzetno uspešnim, komunikacijama u pokušaju, sa pomenutim hostingom sam već pisala. Ali, voli Amarilis da piše i da čita, pa da podelim utiske.

“Postovana,

Zao mi je zbog svega, mi pratimo rad naseg server 24h dnevno, I budite uvereni da se offline vase stranice ne desava cesto, vec u narednih 2-3 dana I to uvek u isto vreme, oko 15h I traje oko 15-20min. , tj dok nismo otklonili problem koji je bio uzrokovan jednim hosting nalogom koji je hostovan na istom server kao I vi I zadavao je problem, a samim tim I ostali klijenti na istom server su imali problem. Taj nalog je suspendovan i istog momenta su svi sajtovi postali online, tj server se vratio u normal, ali svakako radi preventive vas sajt je prebacen na nas drugi server, gde svakako necete imati problema.

Vi ste na serveru gde niste sami, I uvek moze da se desi da neki klijnet napravi problem I da njehovi procesi zadaju opterecenje serveru I da se zbog toga sam sajt uspori ili postane nedostupan, to se desava jako jako retko, I zao nam je sto se vama to desilo u prethodnih dan-dva.

S’postovanjem ”
Dakle, ja nisam sama na ovom svetu ni off-line ni on-line, pa sad ne mogu tako ni da se ponašam. To mi je usmeno objašnjeno, uobičajena je stvar da ja tu i tamo budem off-line, šta mi fali…..

Domaćine ne valja ti posao.

Eto, ja napisala a domaćini mog sajta, trude se deca, znam ja, ali eto zahtevna sam, a i nezgodna.

Nego deco moja, po tim svim IT firmama a da učimo mi malo da pišemo i komuniciramo, znate kako tetka Amarilis voli decu 🙂

A u međuvremenu možda mi neko i objasni, kako je to uobičajeno, makar i ne tako često da je moj domen offline, zato što neko drugi procesuira nešto na svom domenu!!!???!!

10 COMMENTS

 1. N’ umem ja da ti objasnim što si pitala, jer se u dotičnu tematiku razumem k’o u pravila bejzbola, zato ću samo reći da su dosadni, nepismeni i neprofesionalni. Ako je – ko radi taj i greši – tačna, onda bar neka predstavnik “grešnika” bude profi,zatim dobar “pravopisač”, a i ako već želi da glumi pedagoga, te da opominje klijente da “nisu sami”, onda bar neka zaposle nekog valjanog. Glumca. Ili pedagoga. Mislim kad već naplaćuju usluge im…

 2. Zaista mi je žao što prolaziš kroz sve ove hostig muke, ali i pored najbolje volje ne umem ti ništa pametno reći. Mogu samo svoje iskustvo da ti prenesem.

  Imala sam izuzetnu sreću da sam pronašla zaista divne i poslovne ljude. Do sada mi blog nije funkcionisao samo jednom i to nekih desetak minuta, nakon čega su mi se odmah javili i izvinili zbog neprijatnosti.
  Iz ovog napisanog možeš videti da se takve stvari zaista ne bi trebale dešavati.
  Ono niste sami ne želim ni komentarisati 🙁 – strašno!

  Nadam se ipak, da nećeš imati više problema!

  Nego, vidimo li se mi u Somboru????

 3. Stoka bezobrazna!
  To što “nisi sama”, mnogo me podseća na česta bezumna objašnjenja bilo koje službe u zemlji Srbiji: Šta biste Vi, da sve radi kako treba? Mnogo je nepravde u svetu, a Vi se žalite što ne možete na miru da blogujete. (Sic!)

 4. Verkić, drago mi je da postoje ljudi, koji drže do poslovnog i korektnog odnosa u ovoj oblasti poslovanja.

  Što se tiče Sombora, radim na tome intenzivno.

 5. Žao mi je što ima ovakvih nestručnih u tako ozbiljnom poslu kao što je hostovanje. Inače imao sam i ja problema sa sajtom ali ne takav da sam off-line. Ako Vam treba bilo kakva pomoć i ako sam u mogućnosti da Vam bilo kako pomognem javite mi se rado ću Vam pomoći ako ništa drugo bar savetom.

 6. Ako ti se dešava češće, vredi da razmisliš o preseljenju, ali ako je bilo problema u nekom ogranišenom vremenu, onda zaboravi. Stvarno ima svega i svačega na hostovima i moguće je da su imali problem. A što se tiče usluga generalno, krenimo od Telekoma, mob. operatera, kablovskih operatera, kadgod ima problema nemaju običaj ni da se izvine, a ne daj bože da plate penale. Stoga, opušteno…

 7. Pozdrava za Mohikanca, i ja se često tako osećam :-).
  Hvala na ponudi, ko zna možda će mi i zatrebati pomoć.
  Ustvari, najviše me nervira te nepismenosti i nadobudnost u komunikaciji i pismenoj i usmenoj.

 8. Miljana, drago mi je što si svratila :-).
  O, da, razmišljam o preseljenju u neko dogledno vreme. Realno, nije prevelika frka, više generalno taj manir, lepo si rekla, od Telekoma svašta čovek doživi, a oni, kao lideri bi tebalo da postave neke kriterijume.
  Ali, eto malo sam otvorila dušu, da mi bude lakše.

Comments are closed.