Vaga, horoskopski znak – simboli, primeri, princeze i prinčevi

Vaga simboli, primeri – hosroskopski znak simbol harmonije i lepote

Vaga simboli koji ovaj znak čine drugačijim, specifičnim

Vaga, simbol planeta Venera ima specifičnu rotaciju oko Sunca.

Planete Sunčevog sistema na svom putu oko Sunca okreću se i same oko sebe. Rotacije planeta su uglavnom u pravcu suprotnom od kazaljke na satu ili od zapada prema istoku, bar za većinu planeta važi to pravilo.
Za većinu, ne za sve. Jedna od izuzetaka, planeta sa rotacijom u suprotnom smeru – u pravcu kazaljke na satu ili od istoka ka zapadu je naša zvezda Danica – planeta Venera.

Vaga simboliZašto je to tako, astronomi nisu dali konačno objašnjenje. Astronomija je mlađa sestra astrologije pa ima vremena, doći će vremenom do nekog opšte prihvatljivog objašnjenja.
Starija sestra, astrologija ima, pa ne baš objašnjenje, pre bi se moglo reći priče, razne lepe priče, koje nude objašnjenje za jednistvenu rotaciju planete Venere.

Vage – kako uhvati njihov ritam

Da, da, drage moje Vage, kao i svi vi koji imate Vage u svom okruženju, ako se malo bolje zamislite – priznaćete, postoji neki poseban ritam, ritam u životu Vaga. Nije taj ritam, gledano sa strane, baš lako uočiti, naučiti ili mu se prepustiti. Nije taj ritam ni snažan, ni lako prepoznatljiv ali je svakako jedinstven.

Pa ko ume, njemu sledi život u harmoniji i lepoti sa Venirenom decom, Vagama, a ko ne ume da uhvati ritam, pa šta da se radi, to je život, postoji još 11 znakova Zodijaka, srećno, u zdravlju se videli, Vage vas sigurno neće sprečavati da odete niti pokušavati da vas zadrže, daleko bilo.

Jedno je sigurno, Vage slede svoj ritam života, promeniti ga neće nikada.

Već mogu da se čuju glasovi tipa, vau Vage, one su tako neodlučne, usporene, opširne, ….
Ne nisu, Vage samo slede ritam svoje zvezde vodilje i kreću se u smeru od istoka ka zapadu, a to je suprotni smer u odnasu na drugu decu Zodijaka.

Žena Vaga – Princeza na zrnu graška

Kada smo bili mali, jedna od priča, koja je spadala u obaveznu literaturu je priča o „Princezi na zrnu grašaka“, Hansa Kristijana Andersena.
Sećate se – u davna vremena živeo je princ, koji je želeo da se oženi pravom, pravcijatom princezom. Zajedno sa kraljicom majkom, svašta je pokušavao, bez uspeha, prevarantkinje na sve strane. Jedne olujne noći na vrata dvorca zakucala je pokisla malda dama, koja je tvrdila da je prava princeza u nevolji.
Test koji je smislila kraljica majka je bio jednostavan – namestila je postelju tako što je na dno kreveta stavila zrno graška i preko njega silne perine i dušeke. Uzalud, princeza cele noći nije oka sklopila.
Zašto?

Vaga simboli princeza na zrnu graška foto

Zato što je naša princeza prava Vaga. Evo i objašnjenja:
Zamislite da vas nešto muči i žulja cele noći, da ne možete oka da sklopite a premoreni ste. Naravno, većina nas će odamah pokušati da bar malo popravi situaciju, pronađe uzrok svojih problema, zove u pomoć, nađe drugi krevet.

Ali ne i naša princeza Vaga, dok se ona odluči šta joj je činiti, dok odvaga sve za, sve protiv, pa dobro razmisli o tome, par puta, sagleda problem sa svih strana, jutro je već svanulo.

S druge strane, ko je sposoban da uoči tako nešto maleno kao što je zrno graška? Dobro, dobro, ima takvih još, analitična Devica ili Škorpija sa svojim ultrazvučnim pogledom? Naravno, ali njima takva sitnica, kao što je zrno graška, neće privući pažnju.

Vagama hoće, ravnoteža i harmonija mogu biti ugrožene, dovljno i nešto tako maleno kao zrno graška, da tas na vagi prevagne na jednu stranu a to je ono što Vage nikako ne žele.
Harmoniji, ravnoteža, balans je suština života, univerzuma, sile.

May the Force be with you, neka sila bude sa tebom, čuvena replika iz serijala Ratovi zvezda. Izrekli su je mnogi junaci te priče. Ipak je najefektnije je kada te reči izgovori pravi majstor:

Joda Vaga simboli primeriMuškarac Vaga – Joda i Džon Lenon

Mudri, moćni Joda ovladao je silom koristeći pre svega meditaciju, samospoznaju a sve u cilju postizanja i održavanja harmonije i ravnoteže sile. Svaki, pa i najmanji poremećaj u ravnoteži Joda će osetetiti, kao i Vage, zar ne. I kada krene u akciju, pa univerzum to oseti. Jedini, ne baš mali problem je taj, što dok krene u akciju, poneke planete, a i bogami i celi sistemi, nestanu.

Primenjeno na svakodnevni život, recimo dok Vage odluče koji cipele da kupe, taj model je odavno ili rasprodat ili povučen iz prodaje.
Šalu na stranu, retko ćemo videti Vage da besne, urlaju ili prave bilo kakve ekscese. Ali, ako se to desi, očekujte borbu svetlosnom sabljom, prsa u prsa u kojoj teško da će Vage izgubiti bitku.

Shavitili ste iz ovih primera sa kakvim jedinstvenim osobama imamo posla, kako su Vage, Venerini potmoci skloni da svoju jedinstvenu harmoniju i ravnotežu čuvaju po svaku cenu. Ako je nemaju ili nisu uspelu da je stvore u svom okruženju, u onoj meri koja je njima potrebna, oni će jednostavno izmaštati, zamisliti.
Baš kao što je to uradio nesrećni princ muzičke harmonije i lepote Džon Lenon, Vaga:

“Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people sharing all the world…”

Svet bi svakako bio mnogo lepše i srećnije mesto, da se Vage malo više pitaju i odlučuju o tome.
Dok se to ne desi, posetite Beč, grad simbol horoskopskog znaka Vage.

Pročitaj: Jarac, horoskopski znak – uzdržanost i lepota