Nagrada

nagradica od Maje

Dobila sam nagradu. Nisam mogla da verujem. Živa istina.

Evo o čemu se radi:

„Prix d’Arts je nagrada za blogere koji prenose kulturne, etičke, literarne, osobne itd. vrijednosti izvan nacionalnih i govornih granica. Koji, sažeto rečeno, pokazuju da se njihova živa kreativnost i razmišljanje može lako otkriti u njihovim riječima i između redaka, bez obzira na jezik kojim pišu. Nagrada je zamišljena kao sredstvo promicanja prijateljstva među blogerima, način da se iskaže naklonost i priznanje za njihov rad koji webu daje dodatnu vrijednost.“ (citat sa bloga Κάθαρσις)

Da počnem od početka. Dobih poziv od moje drage druge, blogerske, Emo_Serpice da svratim na njen blog, ima iznenađenje. Odoh ja momentalno i… ja mislim da će Emo praviti veliko spremanje, koliko sam se ja tamo zarozala i raspilavila, što od nagrade, što od finog društva u kom sam se našla. Hvala Emo!

Ipak, moram ja tu nešto uvek da dodam, ne samo kako kažu pravila. Ko još od blogera nije čitao postove, koje Emo_ Serpica piše, neka se popravi hitno.
Nagrada mi je stigla sa njenog bloga EMO-SERPICA, kakvih tu recepata i đakonija ima. Tu je i njen blog – Pričam ti priču, a kakvih tu tek divnih priča ima. Ja imam one, koje su mi posebno drage. Za kraj, pesme, divne, setne, razne, blog se zove Mrve, a ova pesma me je ne dirnula, nego preklopila i upila 100% link. Baždarimo se, Emo, nadam se još dugo zajedno.

E sad ide teži deo. Kako sam shvatila, potrebno je ipak svesti broj preporuka na 5. Dugo sam se mislila i evo šta sam smislila. Pratila sam ja unazad, da vidim kako to ide sa ovom nagradom. Dakle, uz citat sa početka teksta, suština je svakako i širenje pozitivne enrgije među blogerima, podršaka i naravno, lično uživanje u nekom blogu.

1. Casa del Poeta Tragico i Notes, koje piše Gradiva
Toliko divnih postova, nisam mogla da odaberem između ova dva bloga.

2. Detozin. Što bi rekla jedna naša mlada, draga blogerka, od tetka Amarilis za čika Miku. Pa, čika Miko ne znam šta ćeš i kako ćeš sa nagradom, ali uživam u tvom blogu a definitvno se uklapaš u definiciju i smisao nagrade. Evo sad i linka, za jednu meni vrlo simpatičnu Miodragovu priču, mada su teme, koje ovaj blog pokriva veoma raznovrsne.

3. Moja draga koleginica, mislim profesionalno, Milja Lukić.
Nimalo slučajno, izdvajam post J – slovo nečastivog ili Njegovo veličanstvo . Miljo, kao što rekoh u jednom mom komentaru, šaljem pozitivnu energiju, to je jedino što mogu.

4. Vera od tvog originalnog viđenja u redovnim izdanjima Pratipetka, pročitala sam toliko divnih postova na različitim blogovima. Dok ovo pišem, držim pesnice, znaš već i čekam sutrašnje redovno izdanje petkom. Budi svoja i dalje! link

 

Pravila su sledeća:

1. Logo koji ste preuzeli označite linkom bloga sa kojeg je nagrada uručena.
2. Nagrade proslijedite dalje.

11 COMMENTS

  1. Cestitam na well deserved nagradi !!! i – Hvala :)))))))))))
    Nisam znala da tako nesto uopste postoji 🙂 Od tebe mi je i svaka lepa rec jako draga a ovo je nesto posebno 🙂

    Sutra putujem ali kada se vratim podelicu i ja par tih nagradica da i ja prosirim malo tu dobru volju 🙂 Samo ne znam kako to ide, da li oni koji su vec dobili ulaze u to i dalje ili su izuzeti ? 😉

  2. Kako sam se upravo vratila sa “đuskanja”, prepuštam to drugima… a ja sam samo navratila da se zahvalim na lepim rečima (postidela sam se kao “mlada”) i da pohvalim tvoj izbor blogera – drugara za nagradu 🙂

  3. Hvala, Gradiva, na čestitkama! Poenta je da proširiš dalje i da uvedeš nove blogere i blogove da bi se širila mreža čitanosti, bar ja sam tako shvatila.

  4. Kasnim – i to debelo! Moraću dobro da se potrudim da se iskupim. Ipak mislim da (sada) imaš bar maglovitu predstavu kakav život živim (izmedju ovih dragocenih redova. Hvala mnogo.

Comments are closed.