Zima, zima – e, pa … ne volim je !

free-christmas-card-vintage-008
Iako sam januarsko dete, po prirodi stvari trebalo bi da volim zimu. E pa ne volim je! Iskreno, mrzim je. Da li je tome razlog, to što imam usporen metabolizam pa se smrzavam sve do kraja marta, ili što zima sa nedostatkom boja ne zadovoljava moje estetske kriterijume ili postoji neki treći razlog, ne znam i ne interesuje me, pošto koji god da je razlog, očito da ne mogu ništa da promenim.
Ova zima je trenutno, sve to što ne volim. Hladno a biće još hladnije, brrr, kažu, veje bez prestanka, klizavo je, ulice zakrčene. Ne mogu u šetnju, suviše je hladno. Nedostaje mi sunce, Ada, zelenilo.

E sad, da ne bude da je sve crno i da se samo žalim, ima nešto dobro. Ovo je prva zima, koju provodim kod kuće, bez obaveze da svaki dan moram da idem na posao i obrnuto. To je dobro.

S te strane status freelancer-a je savršen, ne žalim se.
Kad sam rešila da promenim taj svoj status, tj da odem iz sigurne firme (uplaćuje doprinose, daje platu) to je bilo prilično šokantno. Šta, sad na biro ! Kako ćeš naći novi posao? U tvojim godinama ? Stalno ti nešto umišljaš !!!! Pa ni mlađi ne mogu da se snađu !!!! I mnogo toga još, manje ili više sličnih reči ohrabrenja mi je bilo upućeno, kada sam obznanila svoje planove. Srećno, uspećeš ili bar potrudi se, pa vidi – e, toga baš nije bilo. U većini slučajeva je bilo, ma mora da je dobila otkaz pa neće da prizna.
To što je u svetu uobičajeno, da uzmeš sudbinu u svoje ruke, pa da radiš kako znaš i umeš, ovde je za sažaljevanje. Da sam otvorila STR ili bar frizeraj, to bi bilo redu . Ovako jurcanje za poslom, davanje časova, prevodi, neka pisanija, to je smešno, koga ona laže.
Ali, dođe i mojih 5 minuta. Nije da sam napravila neki poslovni bum, već pade sneg! E sad i nije to tako loše raditi kod kuće. Sad sam kao u pravu. Doduše čim se prolepša vreme, vratiće se stari komentari. Ali, za sada sam mirna. I počinjem da pripremam ukrase za Novu godinu. Bar unutra da imam dovoljno boja oko sebe, dok ne dođe proleće.

9 COMMENTS

 1. Jao, jao što si neka zimomrzica januarska. 🙂 I ja sam u istom januarskom klubu, ali volim zimu. Baš sam danas pomno posmatrala kako je drveće lepo ukrašeno. Inače, meni se sviđaju i ledenice koje vise sa krovova. Doduše, kad bi me neka tresnula po glavi, ne verujem da bi se to dopalo. 😉 Da, znam o ukusima ne vredi raspravljati, hehehe…
  Meni se baš sviđa što si ti uzela stvari u svoje ruke i što živiš po svome. To je tvoja hrabrost i tvoj izbor, i da budem na sitno prosta, moj komentar na zlurade komentare drugih bi bio: “Ko te je*e!” Ipak, moram da udarim cenzuru i da budem fina u gostima. 😀
  Uživaj u zimskim čarolijama tvog toplog doma!

 2. Ni ja ne volim zimu, mada sam zimsko “dete”. Ali se pre osećam kao morsko, jer sam rođena uz more…Zimu podnosim samo na slikama…ili planini uz zimske sportove.

  Hrabra si. Bravo, čestitke za izbor načina rada! Zahtevno je, ali i privlačno jer sam sebi “krojiš kapu”. Moj mlađi sin je izabrao takav način rada. Za sada to funkioniše…

 3. Nekada od dece treba učiti. I moja ćerka je pošla tim putem pre mene.
  Važno je da funkcionišemo i pre svega da budemo zadovoljni poslom, koji radimo.

 4. Зима, зима…- е па волим је 😉 Све је бело, чисто, за шетњу најбоље 🙂 Знам, знам, све супротно, али тако је код мене… Наравно, зима у граду и зима у селу су као небо и земља!
  Што се твог животног избора тиче, само напред! Једини савет који ти могу дати је да не слушаш никога по том питању, тј, саслушај их, али увек уради онако како желиш или осећаш. Једино тада се нећеш покајати, чак иако направиш грешку.

  Поздрав 🙂

 5. Znam te da si zimomrzica- ima ih jos u nasoj familiji,nisi jedina. Oprobala sam davno taj osecaj kada veje sneg, i napolju – 16 c a ti u toploj sobi prevrces recnike i uzivas u prevodjnju. Nista lepse …….prava zimska idila.

 6. Pa, kad vidim tvoje fotografije i meni zima izgeda lepo, ali ću svu svoju ljubav pokloniti proleću i letu. Hvala za lepe reči ohrabrenja.

Comments are closed.